Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Αρκαδία – Νέες διακοπές στην κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

 Φωτιά στην Αρκαδία – Νέες διακοπές στην κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας 

Υπό πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κλαταβάλλουν υπεράνθρφωπες προσπάθειες για να την θέσουν υπό έλεγχο. Λόγω της πυρκαγιάς και των δυσμενών συνθηκών ορατότητας η Αστυνιομία αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και στην παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

Ειδικότερα, οι διακοπές της κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε ισχύ στα παρακάτω σημεία:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 172,7 (σταθμός διοδίων Μάναρη) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας)
  • Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 37,5 (στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου Αρκαδίας) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας).

Σημειώνεται ότι πρόκειται για πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε από την πυρκαγιά στην Μέλπεια Μεσσηνίας και στην περιοχή επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Εξαιτίας της κατάστασης ακυρώθηκαν και εκδηλώσεις. Εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» (ΦΕΚ- Α’ 138/5-8-21), σύμφωνα με την οποία «Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών».

Σε εφαρμογή της απαγόρευσης αυτής ακυρώνονται οι ακόλουθες προγραμματισμένες παραστάσεις στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης .

  • Η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Αλύτρωτες Ψυχές» που είχε προγραμματιστεί για την 6η Αυγούστου 2021
  • Η παράσταση θεάτρου σκιών «Να ΄τανε το ‘21» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.