Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Κόλαση φωτιάς και τρία μέτωπα στην Ηλεία - Εκκενώθηκαν άλλες 4 κοινότητες

 Κόλαση φωτιάς και στον Πύργο: Εκκενώθηκαν άλλες 4 κοινότητες

 Τρία ήταν τα μέτωπα τη νύχτα στην Ηλεία με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, να καταγγέλει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου (Ηλεία) προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος

Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Επίσης εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Παναγίας Κρεμαστής.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, η πυροσβεστική έδωσε εντολή για την προληπτική εκκένωση δέκα κοινοτήτων.

Πρόκειται για τις κοινότητες Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπος, Αμπάρι, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα και Νεμούτα. Ήδη από την Τετάρτη, έχουν εκκενωθεί 29 περιοχές, η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες: Φρίξα, Δήλιζα, Πεύκες, Άνω-Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

«Είναι απαραίτητα τα εναέρια μέσα. Τα ίδια είχαν γίνει το 2007. Η φωτιά από εδώ είχε ξεκινήσει. Κατανοούμε τις ανάγκες όλης της χώρας, αλλά και εμείς πρέπει να προστατευτούμε. Φοβόμαστε ότι η φωτιά θα φτάσει στο χωριό», ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Πύργου στην κάμερα του Mega.