Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Πύρινος εφιάλτης στην Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Παραδόθηκε στις φλόγες μία πολυκατοικία - Εκκενωνονται οι Θρακομακεδόνες

   

Δραματική η κατάσταση στην Βαρυμπόμπη καθώς σπίτια τυλίγονται στις φλόγες.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από τη φωτιά που έχει «πνίξει» στους καπνούς την ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για μια επικίνδυνη φωτιά, η οποία, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής έχει πάρει έκταση. Στην περιοχή πνέει βορειοδυτικός άνεμος, χαμηλής έντασης, ο οποίος κινεί την φωτιά νότια και ανατολικά με κατεύθυνση προς την Εθνική οδό.

Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Ομιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τείχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ανεξέλεγκτη μορφή έχει πάρει η φωτιά που κατακαίει από το μεσημέρι της Τρίτης (3/8/2021) την περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα δόθηκε και επισήμως εντολή εκκένωσης της περιοχής των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι παρακάτω δρόμοι είναι κλειστοί, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγ. Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
  • Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την Οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης

 

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία ώρα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά. Επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Περισσότερες δυνάμεις καλούνται στο σημείο.

Προ ολίγου η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής Μορτερού, αυτή τη φορά. Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Προηγουμένως, αντίστοιχο μήνυμα είχαν λάβει οι κάτοικοι σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι.

Κάτοικοι και όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν περί την περιοχή καλούνται να βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αποφάσεις διακοπής της κυκλοφορίας και σε άλλα σημεία.