Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Βραζιλία – Πέρασε στα πέναλτι κόντρα στο Μεξικό (4-1)

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Βραζιλία – Πέρασε στα πέναλτι κόντρα στο Μεξικό (4-1) 

Ώρα τελικού για την Βραζιλία, η οποία απέκλεισε στα πέναλτι το Μεξικό (0-0 κανονική διάρκεια, 4-1 πέναλτι) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πρώτος ημιτελικός ποδοσφαίρου έληξε με ισοπαλία (0-0) και με τον εκπληκτικό τερματοφύλακα Οτσόα να μπλοκάρει πολλές από τις προσπάθειες των Βραζιλιάνων.

Στη διαδικασία των πέναλτι η Βραζιλία έδειξε το πρόσωπό της, με τους Ντάνι Άλβες, Γκάμπριελ Μαρτινέλι, Μπρούνο Γκιμαράες και Ρεϊνιέρ να ευστοχούν από την άσπρη βούλα ενώ, αντίθετα για το Μεξικό, ο Ροντρίγκες ήταν ο μόνος που σκόραρε. Αγκίρε και Βάσκεθ αστόχησαν στα δύο πρώτα πέναλτι, και το όνειρο του τελικού έσβησε για το Μεξικό.

Η Βραζιλία καλείται να υπερασπιστεί την πρωτιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, καθώς θα αντιμετωπίσει στις 7 Αυγούστου τον νικητή του ζευγαριού Ιαπωνία – Ισπανία.

Μεξικό (Χαϊμέ Λονθάνο): Οτσόα, Λορόνε, Βάσκεθ, Ανγκούλο (98` Μόρα), Μοντές, Ρόμο, Εσκιβέλ (46` Ροντρίγκεθ), Γκόρντοβα (78` Ανγκούλο), Βέγκα (90`+2` Αλβαράδο), Μαρτίν (98` Αγκίρε), Αντούνα (62` Λάϊνεθ).

Βραζιλία (Αντρέ Ζαρντίνε): Σάντος, Αλβες, Νίνο, Ντιέγκο Κάρλος, Αράνια, Λουϊζ (114` Ενρίκε), Γκιμαράες, Παουλίνιο (67` Μαρτινέλι), Κλαουντίνιο (72` Ρεϊνιέρ), Ριτσάρλισον, Αντονι (91` Μάλκομ).