Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Φωτιά στα Βίλια – Ανησυχία για το μέτωπο που κατευθύνεται προς Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής

 Φωτιά στα Βίλια – Ανησυχία για το μέτωπο που κατευθύνεται προς Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής 

Η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια πριν από τέσσερις μέρες – στις 16 Αυγούστου – καίει ακόμα με το πύρινο μέτωπο να κινείται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Εκεί έχουν στρέψει την προσοχή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροτικές κατοικίες.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στην πυρκαγιά σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την ένταση της.

Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί. 

Ο κίνδυνος απομακρύνεται συνεχώς για τους οικισμούς που κινδύνεψαν τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις, σε κομμάτια που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια στις 16 του μήνα με τη βοήθεια του ανέμου κινήθηκε νότια και δυτικά απειλώντας τους οικισμούς Κρύο Πηγάδι και Αγιο Γεώργιο.

Η πυρκαγιά στα Βίλια, στη Δυτική Αττική, έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα υπό πλήρη έλεγχο, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε, «προτεραιότητες είναι η διασφάλιση οδών διαφυγής και η προστασία υποδομών και περιουσιών. Στόχος είναι να περιοριστεί η πυρκαγιά στα σημερινά όριά της. Οι συνθήκες, συνέχισε, είναι πάρα πολύ αντίξοες, ωστόσο τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει. Είμαστε όλοι στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με όλες μας τις δυνάμεις σε διασπορά. Σήμερα επιχείρησαν περιοδικά 33 εναέρια μέσα, έστειλε και η Ρουμανία πεζοπόρο και οχήματα, προσφορά που αποδεχθήκαμε με ευγνωμοσύνη», ανέφερε.