Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Αρχαία Ολυμπία: Προ των πυλών της ιερής πόλης πυρκαγιά Εκκενώνονται προληπτικά χωριά στην Ηλεία

 Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώνεται η περιοχή Καπανδρίτι

 Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν πριν λίγα λεπτά στην περιοχή του Φλόκα Αρχ. Ολυμπίας και στην περιοχή Γραμματικού στο Λαντζόι.

Κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά στο Φλόκα, ωστόσο η φωτιά ανάμεσα στη περιοχή Ηράκλεια και Λαντζόι καίει σε δασική έκταση σε συνέχεια της περσινής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο ίδιο σημείο.

Έχει δοθεί προληπτική εκκένωση του χωριού Ηράκλεια. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και για το χωριό Πουρνάρι. Παρόλα αυτά  η κατεύθυνση της πυρκαγιάς γενικότερα είναι προς την Αρχαία Ολυμπία.

Οπισθοχωρούν στην Αρχαία Ολυμπία οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς η φωτιά έχει περάσει και από την Καυκανιά ανεξέλεγκτη, κατευθύνεται προς τον Πλάτανο και πλησιάζει απειλητικά την Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά είναι αδύνατον να ελεγχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς μεγάλο αριθμό  εναέριων μέσων.

Πλέον δημιουργείται ζώνη ασφαλείας στην περιοχή του ξενοδοχείου AMALIA όπου εκεί περιμένουν τη φωτιά για να μην περάσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών ακόμη κοινοτήτων, έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία

.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Ελέγχεται η πυκραγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγ. Άννα πλησίον Γουμέρου. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα μηχάνημα έργου του δήμου Πύργου και τρία ιδιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί έκταση τεσσάρων στρεμμάτων.