Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: Αύξηση 145% στους διασωληνωμένους σε ένα μήνα – Βαρύ το «φορτίο» στην Πελοπόννησο.

 Κορωνοϊός Βραζιλία 

Κατά 145% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε διάστημα ενός μήνα και η “έκρηξη” κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες προμηνύει για μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα.

Οι λεγόμενοι “σκληροί” δείκτες, δηλαδή νοσηλείες, διασωληνώσεις, θάνατοι βρίσκονται σε ανοδική πορεία εν μέσω του τέταρτου κύματος που πλήττει τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διασπορά του ιού είναι έντονη για όλη την Ελλάδα, και ο επιδημιολογικός χάρτης δείχνει την επίδραση των διακοπών, αφού στην Αττική καταγράφεται το 1/4 των κρουσμάτων – ενώ προηγούμενους μήνες της πανδημίας τα μισά από τα κρούσματα και περισσότερα εντοπίζονταν στο Λεκανοπέδιο. Νησιά και ηπειρωτικοί παραθεριστικοί προορισμοί έχουν την “τιμητική” τους.

Στη Μεσσηνία, που χρειάστηκε να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα τοπικού

χαρακτήρα καταγράφηκαν χθες 146 κρούσματα, σε συνέχεια τριψήφιων αριθμών θετικών διαγνώσεων που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα. Για την περιοχή χθες το βράδυ ανακοινώθηκε … μίνι lockdown έως και την 1η Σεπτεμβρίου Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα αφορούν σε απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Παράλληλα, απαγορεύεται η μουσική όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Αντίστοιχα στη “δίνη” του τέταρτου κύματος είναι και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Αχαΐα και η Ηλεία. Η δεύτερη κατέγραψε χθες 232 νέα περιστατικά ενώ η Αχαΐα 184 θετικές διαγνώσεις.

Οι πολλαπλές εστίες στις “κόκκινες” σε διασπορά περιοχές έχουν ως αποτέλεσμα την πίεση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ενδεικτικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 63 ασθενείς με κορονοϊό

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα όπως διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας θα εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά από εδώ και στο εξής αφού υπάρχει το εμβόλιο που χάρη σε αυτό όλα δείχνουν ότι η πίεση στο ΕΣΥ δεν θα φτάσει ξανά στα επίπεδα των προηγούμενων κυμάτων. “Μια βασική διαφορά στη διαχείριση του συστήματος υγείας από εδώ και πέρα, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από Covid. Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς το αντίθετο θα ήταν και άδικο και ανήθικο απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και νοσούν και από άλλες ασθένειες και βέβαια έχουν δικαίωμα στη σωστή περίθαλψη”, επεσήμανε χθες ο κ. Κικίλιας.