Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 19/7-25/7 2021

  

Θεοί του Μόλενμπεκ

Δευτέρα, 19/7 στις 23.00







Ντοκιμαντέρ της Ρίτα Χούχτανεν. Η συνοικία Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες βαφτίστηκε από τα ΜΜΕ «Η γειτονιά των Τζιχαντιστών», όταν αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους δράστες των  τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχαν εκεί τη βάση τους.                                                     










Κινηματογραφικοί Δημιουργοί: Κώστας Φέρρης (Α’ Μέρος)

Τρίτη, 20/7 στις 23.00








Σειρά εκπομπών που αναδεικνύει βιογραφίες Ελλήνων σκηνοθετών του Κινηματογράφου, προβάλλοντας τις δια­φορετικές προσωπικότητες τους αλλά και την αντίστοιχη εποχή στην οποία αναδείχτηκαν.









Τραγουδώντας την Ιστορία

Τετάρτη, 21/7 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.









Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Πέμπτη, 22/7 στις 22:00








Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συ­ναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.










Η Αλίκη στις Πόλεις

Παρασκευή, 23/7 στις 22:00








Ταινία του Βιμ Βέντερς με τους: Ριούντιγκερ Φόγκε­λερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ (Γερμανία, 1974). Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορίτσι συνα­ντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώπη και αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.










Ημερολόγια Ιστορίας: Γράμμος, Διαδρομές στην Ιστορία

Σάββατο, 24/7 στις 17:00




Εκπομπή με το δημοσιογράφο Γιώργο Γαβαλά, που παρου­σιάζει γεγονότα από τη νεότερη Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία. Αυτή τη φορά τα Ημερολόγια Ιστορίας θα μάς τα­ξιδέψουν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, τις σημαντικότερες μάχες τού εμφυλίου πολέμου, την επί­σκεψη τού ποιητή Πωλ Ελυάρ στο μέτωπο, τη συμφιλίωση
Τσακαλώτου και Βαφειάδη  μπροστά στην κάμερα.













Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 24/7 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Λευκοί Ιππότες

Σάββατο, 24/7 στις 23:00







Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός με τους: Βενσάν Λιντόν, Λουίζ Μπουργκουάν, Βαλερί Ντονζελί. Ο Ζακ Αρνό είναι επικεφαλής μιας ΜΚΟ, η ο­ποία προσπαθεί να μεταφέρει ορφανά παιδιά από την Α­φρική στη Γαλλία για υιοθεσία. Η σκληρή πραγματικότη­τα, όμως, της Μαύρης Ηπείρου θέτει τις πεποιθήσεις του Zακ και των συνεργατών του σε διαρκή αμφισβήτηση. 











Κλεό και Πολ

Κυριακή, 25/7 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Στεφάν Ντεμουστιέ με τους Πολ Ντεμουστιέ, Βιμάλα Πονς (Γαλλία, 2018). Η τριάμισι ετών Κλεό είναι εξπέρ στο κρυφτό. Ο αδελφός της ο Πολ και η γιαγιά της δεν έχουν καμία ελπίδα να την βρουν. Σε κάποια στιγμή, ούτε η ίδια η Κλεό δεν ξέρει πού βρίσκεται μέσα στο πάρκο. Ξαφνικά, είναι περιτριγυ­ρισμένη από αγνώστους. Κανείς δεν της δίνει σημασία και έτσι η Κλεό αποφασίζει να ακολουθήσει τη γυναίκα που μοιάζει εξίσου χαμένη με την ίδια και μαζί να εξερευνή­σουν τον κόσμο.









Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα

.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία