Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ψηλά στο Χελυδόρι γιορτάζουν τον Άή Λιά

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSzE_Mdxmsj14dbr8ZP-ntmb0bXcqUOobdeTwxTYNp_6fHodQwlfcae_veumewoYTQJ1_Zs5vyx9UrN-8dunS-xPWhYD1Gm0cFwp6g3PTs7TnT-2jn8EFzwY9a6pj65LAFMVavwGeru8c/s640/ieramoniprofitiiliazaxolh.png 

Η φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Και να σκεφτείς πως το 2000 εκεί καιγόταν το σύμπαν.. Κάηκε και το μοναστήρι. Μόνο το καθολικό γλύτωσε... 

Σιγά σιγά όμως ήρθε η ανακατασκευή, αν και πέρασαν 21 χρόνια απραξίας και συνεχίζεται..
 
Κάθε χρόνο στην μνήμη του προφήτη Ηλία ανοίγει τις πύλες του, ανεβαίνουν οι μοναχές με πολλές δυσκολίες, από το Μετόχι του Αγ. Γεράσιμου στα Μεντουριάνικα και πανηγυρίζουν στον ιστορικό ναό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε ο εορταστικός Εσπερινός στην ιστορική Μονη του Προφήτη Ηλιου  Ζαχόλησ, ,ψηλά στο Χελυδόρι, .
 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Φετος έλειπε εκείνη η λαμπρότητα που βλέπουμε κάθε χρόνο. Θες η κατάσταση που βιώνουμε με τον Covid και ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, θες ότι πρώτη φορά στα 12 χρόνια που ανεβαίνω πάντα, ο καιρός απειλούσε από νωρίς ότι θα την φέρει τη μπόρα και την έφερε, δεν είχε κόσμο.. Παρόλα αυτά τη παρουσία τους έκαναν σύσσωμη η Δημ. Αρχή Δ. Ξυλόκαστρου Ευρωστινης, Δήμαρχος, Πρ. Δημ. Συμβουλίου και όλοι αντιδήμαρχοι, αλλά και η πρώην Περιφερειακή Αρχή με τον Πέτρο Τατουλη, Απόστολο Παπαφωτιου, Γιώργο Πετριτση, Άγγελο Παπαγγελοπουλο. 
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Η νυν περιφερειακή Αρχή που πάντα βρισκοταν στη Μονη αυτή τη μέρα, αδυνατούσε να είναι διότι έπρεπε να βρίσκεται στη Τρίπολη λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού εκεί..
. Αρκετοί ιερεις πήραν μέρος και η καλιφωνη ομάδα των ιεροψαλτων με χοραρχη τον Νίκο Μπουζα. Στο τέλος του εσπερινό προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς, από την αδελφότητα της Μονής..
Ευχή όλων μας του χρόνου να ειμαστε ελεύθεροι από την πανδημια και να γεμίσει πάλι κόσμο το βουνό...

 ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ