Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Ιταλία – Ελβετία 3-0: Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στις «16»

 Euro 2020: Ιταλία – Ελβετία 3-0: Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στις «16»  

Η Ιταλία είχε στείλει μήνυμα από την πρεμιέρα του Euro 2020, όταν κέρδισε την Τουρκία με 3-0, πως στοχεύει ψηλά στη μεγάλη διοργάνωση. Στο ίδιο γήπεδο, το «Ολίμπικο» της Ρώμης, έκανε και το δεύτερο καθοριστικό βήμα, κερδίζοντας την Ελβετία (3-0) και έγινε η πρώτη ομάδα που διασφάλισε την πρόκριση στις «16» της διοργάνωσης.

Συνηθισμένη σε τέτοιες διακρίσεις η «Σκουάντρα Ατζούρα», από τη στιγμή που συνεχίζει από την φάση των ομίλων σε τέταρτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από την αρχή της αναμέτρησης πήραν τα ηνία της συνάντησης οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, πίεσαν ψηλά και απείλησαν και με στημένες φάσεις και με αντεπιθέσεις.

Στην πρώτη περίπτωση ο Κιελίνι έπειτα από κόρνερ του Ινσίνιε σκόραρε με κοντινό σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο στόπερ της Γιουβέντους χρησιμοποίησε στο κοντρόλ το χέρι του. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Μανουέλ Λοκατέλι τελείωσε στο 26’ έξοχα αντεπίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος, παίρνοντας ξανά την μπάλα από τον Μπεράρντι και πλάσαρε εξ’ επαφής έγραψε το 1-0.

Ο 23χρονος αμυντικός μέσος της Σασουόλο, Λοκατέλι, στο ματς της ζωής του, πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν στο 52’ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε αριστερό βολέ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζόμερ (2-0). Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Τσίρο Ιμόμπιλε με δεξί βολέ εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία του Ζόμερ στο 89', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η Ελβετία δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Η στοχευμένη πίεση των Ιταλών στη μεσαία γραμμή απορρύθμισε την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Πλέον, η Ελβετία θα τα παίξει όλα για όλα στο καταληκτικό ματς του Α’ γκρουπ κόντρα στην Τουρκία (20/6-19.00), με την προοπτική να πάρει εκεί την νίκη, να φθάσει στους 4 βαθμούς (είχε προηγηθεί η ισοπαλία 1-1 με την Ουαλία) και να περάσει είτε ως δεύτερη, είτε στις καλύτερες τρίτες του ομίλου.

 ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (λ. τ. 24’ Ατσέρμπι) Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86' Ρεσίνα), Μπεράρντι (69’ Τολόι), Ινσίνιε (69’ Κιέζα), Ιμόμπιλε.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακάντζι, Σαρ (57’ Ζούμπερ), Ελβέντι, Φρόιλερ (84' Σο), Τζάκα, Μπαμπού (58’ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76' Βάργκας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς).