Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Φινλανδία – Ρωσία 0-1: Ο Μίραντσουκ κράτησε την "αρκούδα" στο… κόλπο της πρόκρισης

 Φινλανδία - Ρωσία 0-1: Ελπίζει με Μίραντσουκ! 

Το γκολ - αριστούργημα του Μίραντσουκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να κάμψει η Ρωσία την αντίσταση της Φινλανδίας (1-0) στο «Κεστόρφσκι» και να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. 

Η Ρωσία έχει σφυγμό. Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, η Ρωσία κατάφερε να φτάσει στην πολύ μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας στη Αγία Πετρούπολη για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro, παίρνοντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς της.

Το τρομερό γκολ του Μίραντσουκ ήταν αρκετό για τους… γηπεδούχους Ρώσους που έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο φετινό Euro και έπιασαν στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου τους Φινλανδούς, μπαίνοντας έτσι για τα καλά στο… κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η Φινλανδία ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και το έδειξε από πολύ νωρίς με γκολ! Ο Πογιάνπαλο βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Ρωσίας και εκτέλεσε άψογα με το κεφάλι για το 1-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό!

Ωστόσο, μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Φινλανδός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστά, με το γκολ τελικά να ακυρώνεται σωστά και το 0-0 να παραμένει. Οι Σκανδιναβοί ήταν πιο απειλητικοί και συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να βρίσκουν κάποιο τέρμα.

Κάπου εκεί άρχισαν να ανεβάζουν στροφές οι Ρώσοι και τελικά βρήκαν γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Ο Τζιούμπα έδωσε ωραία στον Μίραντσουκ και εκείνος σκόραρε με ένα φοβερό πλασέ στο παραθυράκι της εστίας του Χραντέτσκι, γράφοντας έτσι το 1-0 για τους… γηπεδούχους στο 45+2. 

Στην επανάληψη, οι Σκανδιναβοί μπήκαν με στόχο να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης. Ανέβασαν τις γραμμές τους, κράτησαν τη μπάλα και στο 49’ βρέθηκαν μια «ανάσα» από το 1-1 αλλά ο Ντινέγιεφ σταμάτησε τον Πούκι. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, την προσπάθεια του φορ της Νόργουιτς μπλόκαρε ο Σαφόνοφ.

Και όσο οι Φινλανδοί ανέβαζαν… στροφές τόσο ανοιχτό γήπεδο έβρισκε η Ρωσία που λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 στο 65ο λεπτό αλλά το πλασέ το νεοεισελθόντα Ζεμπαλέτικοφ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 72’ ο Χραντέσκι με εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Κουζάγιεφ κράτησε «ζωντανούς» τους Φινλανδούς που από το 65’ και μετά έγιναν πιο επιθετικοί για ισοφαρίσουν.

Πάντως οι Σκανδιναβοί μετά την αλλαγή του Πούκι δεν απείλησαν ιδιαίτερα και γνώρισαν – δικαίως – την 1η τους ήττα στο Euro. «Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης η Ρωσία που στην τελευταία στροφή των ομίλων θα αντιμετωπίσει τη Δανία.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Τοίβιο (84’ Τοίβιο), Αραγιούρι, Οσόνε, Ουρόνεν, Καμαρά, Λουντ, Σούλερ (67’ Κάουκο), Ραϊτάλα (76’ Σοίρι), Πούκι (76’ Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοφ, Φερνάντες (25’ λ.τρ Καραβάεφ), Ντινέγιεφ, Τζικίγια, Κουζάγιεφ, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (60’ Ζεμπαλέτικοφ), Ζομπρίν, Μίραντσουκ (85’ Μουχίν), Τζούμπα (85’ Σομπόλεφ), Γκολόβιν.

 

2ος όμιλος

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Γκολ

Βέλγιο

1

3

3-0

Φινλανδία

2

3

1-1

Ρωσία

2

3

1-3

Δανία

1

0

0-1