Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΣΟΚ στη Μονή Πετράκη: Πρώην ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

 ΣΟΚ στη Μονή Πετράκη: Πρώην ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο «Λαϊκό» 

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/6/2021) στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Επίθεση που σοκάρει και ξυπνά άγριες μνήμες από την επίθεση στην Ιωάννα, πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα τη Μονή Πετράκη. Ένα άτομο, το οποίο χαρακτηρίζεται «παρανοϊκό» από τους περιοίκους επιτέθηκε στους Μητροπολίτες με βιτριόλι. 

Δέκα είναι συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 7 μητροπολίτες, ένας αστυνομικός και δύο ακόμα πολίτες. Σημειώνεται πως ο δράστης συνελήφθη.

Αναλυτικότερα, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.  Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.

Οι τρεις από τους επτά τραυματίες μητροπολίτες φέρονται να έχουν εκτεταμένα εγκαύματα (ακόμα και στο πρόσωπο). Μάλιστα ένας από αυτούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Λαϊκό Νοσοκομείο, διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ, ενώ θα υπάρξουν και διακομιδές στο Γεννηματά και συγκεκριμένα στον Οφθαλμολογική Κλινική.

Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Οι μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί. Ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας και είχε καθαιρεθεί ήδη σε πρώτο βαθμό για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά και την Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ετοιμαζόταν αν επικυρώσει την καθαίρεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη, όταν ξαφνικά ιερέας πέταξε στους Μητροπολίτες καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο σώμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για βιτριόλι.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος γι’ αυτό το θέμα ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται και ήταν υπό καθαίρεση έβγαλε ξαφνικά ένα μπουκάλι και πέταξε στους μητροπολίτες το καυστικό υγρό. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο ενώ επί τόπου βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποκλείσουν τον χώρο της επίθεσης.