Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Super League 2: Μια χρονιά σε 90 λεπτά - Τέσσερις διεκδικούν την άνοδο στην Super League

 SL2: Μια χρονιά σε 90 λεπτά - Τέσσερις διεκδικούν την άνοδο στην Super League - Τα σενάρια 

Οι τέσσερις διεκδικητές της ανόδου στην Super League, Λεβαδειακός, Ιωνικός, Εργοτέλης και Ξάνθη, αναμετρώνται μεταξύ τους, με τις δύο πρώτες θέσεις να είναι διαθέσιμες για όλους.  Η πρωτιά οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λίγκα, η δεύτερη θέση σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό, άπαντες είναι έτοιμοι για να παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς σε 90 λεπτά. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πέμπτης και τελευταίας αγωνιστικής στα πλέι οφ…

Ιωνικός - Εργοτέλης (15:30-EΡT SPORTS 2)

Ο Ιωνικός πάτησε φρένο έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες και κέρδισε στη Ρόδο τον Διαγόρα. Η ομάδα της Νίκαιας υστερεί στην ισοβαθμία της πρώτης θέσης από τον Λεβαδειακό, θέλει σε περίπτωση ταυτόχρονου νικηφόρου αποτελέσματος να βάλει περισσότερα γκολ από τους Βοιωτούς για να ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Εργοτέλης βρίσκεται σε σούπερ φόρμα, καθώς μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες και αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Με μία ακόμα νίκη θα διασφαλίσει θέση στη δυάδα. Αν κερδίσει και η Ξάνθη, θα ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λίγκα.

Ξάνθη - Λεβαδειακός (15:30-EΡT SPORTS)

Η Ξάνθη ηττήθηκε από τον Εργοτέλη και από πρώτη κατέπεσε μέσα σε 90 λεπτά τέταρτη! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας της Θράκης έπειτα από σερί 15 αγώνων δίχως να χάσει. Τώρα χρειάζεται μόνο νίκη για να διασφαλίσει θέση στη δυάδα, ενώ ανεβαίνει απευθείας αν έρθει ισόπαλο το ματς στη Νίκαια. Όπλο των «ερυθρόλευκων» η αξιόπιστη αμυντική λειτουργία.

Ο Λεβαδειακός κέρδισε εύκολα τα Χανιά και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Εκεί θα μείνει αν κερδίσει και στην Ξάνθη και βάλει τουλάχιστον τα ίδια γκολ με τον Ιωνικό, αν κερδίσουν και οι Νικαιώτες. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στις πέντε πιο πρόσφατες εξόδους μετρούν οι «πράσινοι».

Χανιά - Διαγόρας (15:30-EΡT SPORTS 3)

Στο μοναδικό αδιάφορο ματς της ημέρας, τα Χανιά υποδέχονται τον Διαγόρα. Οι Κρητικοί έμειναν εκτός μάχης από την άνοδο, καθώς κέρδισαν μόνο ένα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Ο Διαγόρας εξαρχής δεν μπορούσε να διεκδικήσει άνοδο και δίχως κίνητρο μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες στο παθητικό του. Θα ήθελαν οι Ροδίτες να κλείσουν με θετικό πρόσημο τη σεζόν, αλλά έχουν θέματα στην άμυνα.

Οι 11 περιπτώσεις

Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με την ίδια επιθετική συγκομιδή: Οι δύο πρωτοπόροι επικρατώντας ανεβαίνουν στους 53 βαθμούς και εξασφαλίζουν τις θέσεις 1-2 του πίνακα. Η μεταξύ τους ισοβαθμία μένει ως έχει ευνοώντας τον Λεβαδειακό (με το κριτήριο της καλύτερης άμυνας) που ανεβαίνει αυτόματα στη Super League 1. Ο Ιωνικός δίνει μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με τους Βοιωτούς να σκοράρουν περισσότερο: Απευθείας άνοδο για τον Λεβαδειακό με το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης. Στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό ο Ιωνικός.

Νίκες Λεβαδειακού και Ιωνικού με τον Λεβαδειακό να σκοράρει περισσότερο: Πρώτος ο Ιωνικός (με το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης). Ο Λεβαδειακός στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Αν οι Νικαιώτες νικήσουν και πετύχουν έστω ένα γκολ παραπάνω από τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική τότε εξασφαλίζουν εκείνοι απευθείας την άνοδο.

Νίκη Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Ο Λεβαδειακός παίρνει το εισιτήριο για την Super League 1 και ο Ιωνικός πηγαίνει στο μπαράζ ανόδου με τον Παναιτωλικό .

Νίκη Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ο Λεβαδειακός ανεβαίνει στη Super League 1 και στα μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό, παίρνει θέση ο Εργοτέλης

Ισοπαλία Λεβαδειακού, νίκη Ιωνικού: Ο Ιωνικός ανεβαίνει στη Super League 1 και ο Λεβαδειακός πηγαίνει στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό

Ισοπαλία Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Η βαθμολογία μένει ως έχει. Με τον Λεβαδειακό στη Super League 1 και τον Ιωνικό στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό

Ισοπαλία Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ισοβαθμούν στη πρώτη θέση της βαθμολογίας (51β) Λεβαδειακός και Εργοτέλης. O Λεβαδειακός παίρνει το εισιτήριο για την Super League 1 μιας και έχει δύο νίκες επί του Εργοτέλη (σε κανονική διάρκεια και play-offs). Οι Κρητικοί λοιπόν παίζουν μπαράζ

Ήττα Λεβαδειακού, νίκη Ιωνικού: Ο Ιωνικός ανεβαίνει στη Super League 1 και στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό εμφανίζεται η Ξάνθη

Ήττα Λεβαδειακού, ισοπαλία Ιωνικού: Ιωνικός και Ξάνθη ισοβαθμούν στους 51 βαθμούς και την κορυφή. Η Ξάνθη έχει καλύτερα αποτελέσματα από τους Νικαιώτες στα μεταξύ τους παιχνίδια (2 νίκες, 1 ισοπαλία) άρα ανεβαίνει εκείνη απευθείας στη Super League 1 και ο Ιωνικός πηγαίνει στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Ήττα Λεβαδειακού, ήττα Ιωνικού: Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Εργοτέλης και η Ξάνθη (51β). Ο Εργοτέλης έχει πλεονέκτημα στα μεταξύ τους και παίρνει το εισιτήριο απευθείας για την άνοδο. Η Ξάνθη παίζει μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε 26 αγώνες

1Λεβαδειακός 42 - 15





50
2 Ιωνικός 42 
-28





50
3 Εργοτέλης 36
-16




48
4 Ξάνθη 28 -
12




48
5 ΠΑΕ Χανιά 20 -
19




39
6Διαγόρας Ρόδου22-36




30