Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Πλέι οφ - Super League 1: «Αφεντικό» για τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Άρη

 ΠΑΟΚ – Άρης 2-0:  Ξέφυγε 5 βαθμούς 

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 αυλαία της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, τον Άρη στην Τούμπα ξέφυγε 5 βαθμούς και έφτασε τους 64 βαθμούς έναντι 59 του συμπολίτη του. Είναι το φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Σβαμπ (69’ πέναλτι) και Ζίβκοβιτς (91’) τα γκολ των νικητών, διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι. 

Ο Άρης που παρατάχθηκε με τριάδα στην άμυνα για πρώτη φορά, μπήκε καλά και στο πρώτο πεντάλεπτο πίεσε από στημένες μπάλες αλλά τίποτα παραπάνω. Στη συνέχεια έμεινε πίσω, περίμενε τον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα και να απειλήσει τον Πασχαλάκη, ο οποίος ήταν θεατής...

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπιασε από τον λαιμό τους παίκτες του Μάντζιου, που είχαν κλείσει τους χώρους και επίσης δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα αφού οι «ασπρόμαυροι» είχαν θέμα στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη το ματς ήταν χειρότερο. Πολλά νεύρα, διακοπές, δυνατά μαρκαρίσματα και λάθη. Τελικά ο ΠΑΟΚ από το...πουθενά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 69ο λεπτό, με το πέναλτι του Σβαμπ που καταλογίστηκε αφού ο διαιτητής έκανε χρήση VAR και έδειξε την άσπρη βούλα.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας κάπως άνοιξε, ο Άρης προσπάθησε, ο Μάντζιος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 και στο τέλος έπαιξε με δύο επιθετικούς (Μάνος, Μήτρογλου) ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης ενώ ο ΠΑΟΚ κοίταξε να κρατήσει το μηδέν και να...τελειώσει τον αγώνα σε κόντρα επίθεση.

Τελικά αυτό έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ζίβκοβιτς μετά την ωραία προσπάθεια του Μιχάι να διαμορφώνει το 2-0, με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται και πάλι, αυτή τη φορά για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Γκάμα από τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Έτσι ο ΠΑΟΚ...ξέφυγε από τον Άρη και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη δεύτερη θέση. Φυσικά...κλείδωσε και μαθηματικά την έξοδό του στην Ευρώπη ενώ και ο Άρης λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αφού θα πρέπει στα τελευταία ματς να πάνε όλα ανάποδα για την ομάδα του Μάντζιου.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62’ λ. τρ. Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Μπάμπα (85’ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62’ Κρμέντσικ).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73’ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Σούντγκρεν (73’ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Γκαρσία (56’ Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (56’ Μάνος).

8η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Άρης 2-0
(67' πεν. Ζβαμπ, 91' Ζίβκοβιτς)

Αστέρας Τρ. - Ολυμπιακός (17:15)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ