Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Όλα στο μηδέν στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τους πιτσιρικάδες

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: Κέρδισε τους πιτσιρικάδες (highlights) 

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος. Ήταν ένα ματς που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες, αλλά ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τους δύο προπονητές να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νεαρά παιδιά. Και ειδικά ο Πέδρο Μαρτίνς το έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό βάζοντας στην ενδεκάδα πέντε παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου. Παιδιά όπως ο Σουρλής, ο Καλογερόπουλος, ο Τζολάκης και ο Βρουσάι έδειξαν ότι έχουν μέλλον μπροστά τους. Αυτό είναι και το πρώτο ματς του Ολυμπιακού που μένει στο 0-0.

Με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει το σύστημα 4-3-3. Ο Καλογερόπουλος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Παπασταθόπουλο, ενώ ο Σουρλής αγωνίστηκε στα χαφ μαζί με Μπουχαλάκη και Καμαρά. Στην επίθεση ο Βρουσάι ήταν αυτός που έπαιξε μαζί με τους Χασάν, Μπρούμα. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 έχοντας στα χαφ Μουνάφο, Βαλιέντε και μπροστά του Γκόμες, Ρίτζις, Αλί Μπαμπά και στην κορυφή τον Μπαράλες.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά νευρικά και από τις δύο πλευρές. Πολλά λάθη συνέθεσαν το σκηνικό των πρώτων 15 λεπτών της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει ένα θέμα συνοχής, αφού είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Παρόλα αυτά άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και να ασκεί πίεση στην ομάδα της Αρκαδίας. Στο 17' εκδήλωσε μία πολύ ωραία επίθεση, αλλά ο Ανδρούτσος σημάδεψε το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι Πειραιώτες έβγαζαν στο γήπεδο μεγάλη ένταση και πίεση προς τους αντιπάλους τους.

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά και να δημιουργήσει καταστάσεις, αφού ο Ολυμπιακός του είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους. Ο Σουρλής στη μεσαία γραμμή έκανε εξαιρετικό ματς, ενώ στην επίθεση ο Βρουσάι ήταν ο παίκτης που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν καταστάσεις μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά του έλειψε το γκολ, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα της Αρκαδίας τελείωσε το πρώτο μέρος χωρίς να κάνει τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρα. Με αυτές τις αλλαγές ο Πορτογάλος μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2. Οι τρεις ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο παιχνίδι έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα του Πειραιά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έβγαλαν στο χορτάρι μεγάλη διάθεση και άλλη ενέργεια και είχαν δύο καλές στιγμές με κεφαλιές των Χολέμπας, Ελ Αραμπί. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά καλός ο Ολυμπιακός και φάνηκε να έχει επηρεαστεί από τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αυτό δεν κράτησε πολύ, όμως, αφού στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε την πίεση του, έβαλε ένταση στο παιχνίδι του και αποφάσισε να γίνει πιο απειλητικός. Ο Αλί Μπαμπά ήταν ο παίκτης που έδειχνε να είναι ο πιο επικίνδυνος, αλλά και πάλι χωρίς να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά από την εστία του Τζολάκη. Στη συνέχεια και ο Αστέρας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η ομάδα της Αρκαδίας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν καθόλου καλή με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης. Και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αν και είχαν την υπεροχή δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την "ερυθρόλευκη" εστία και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Αλβάρες, Χριστόπουλος, Μουνάφο (46' Τζίμας), Βαλιέντε (67' Τιλίκα), Γκόμες (74' Ριέρα), Ρίτζις, Αλί Μπαμπά (67' Κανελλόπουλος), Μπαράλες (46' Μπελόκ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης (83' Καραργύρης), Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (62' Σεμέδο), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ελ Αραμπί), Βρουσάι (46' Βαλμπουενά), Μπρούμα (46' Μασούρας), Χασάν.