Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τρεις νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός της έβδομης και τελευταίας αγωνιστικής των play out του πρωταθλήματος.

 ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αντίο με νίκη

Ολοκληρώθηκε η έβδομη και τελευταία αγωνιστική των play out της Super League 1

Τρεις νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός της έβδομης και τελευταίας αγωνιστικής των play out του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος και η Λαμία νίκησαν με 1-0 τον Βόλο και τον Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΛ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Η μοναδική ισοπαλία σημειώθηκε στην Κρήτη ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό.

Αντίο με νίκη η ΑΕΛ.

Με νίκη αποχαιρέτισε τη Super League η ΑΕΛ καθώς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννενα σε ένα ιδιαίτερα έντονο ματς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με τα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερες ευκαιρίες αλλά να μην τις αξιοποιούν.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε στο ξεκίνημα από τη φάση στην οποία ο Φάμπρο Κάστρο απείλησε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο υποστηρίζοντας σε έξαλλη κατάσταση ότι ο Μανόλης Μπέρτος του είπε κάτι με ρατσιστικό περιεχόμενο, με τον αρχηγό του ΠΑΣ να ηρεμεί στη συνέχεια και να μην κάνει πράξη την απειλή του.

Η ΑΕΛ είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο στο πρώτο μέρος και την αξιοποίησε με δύο γκολ. Το πρώτο στο 24΄με ωραία κίνηση του Ακούνια από την μπαλιά του Κολομπίνο στον κενό χώρο και πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν. Και το δεύτερο από τον Κολομπίνο με έξοχο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο ΠΑΣ θέλησε να αντιδράσει και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στο 26΄ο Πίρσμαν είχε κεφαλιά που έδιωξε ο Νικολιάς πάνω στη γραμμή και στο 41΄ο Κρίζμαν αστόχησε από κοντά στη σέντρα του Σάλιακα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε επιθετικά και κέρδισε διαδοχικά κόρνερ (έχοντας μια κεφαλιά του Κάργα λίγο άουτ), ενώ στο 61΄απείλησε με κεφαλιά του Παμλίδη που πέρασε λίγο άουτ μετά από σέντρα του Σάλιακα. Ενώ στο 68΄ο Ελευθεριάδης είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει. Η ΑΕΛ με κορυφαίο τον Κολομπίνο ισορρόπησε το ματς, με τον Παμλίδη στο 78΄να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Όπως και στις καθυστερήσεις με το σουτ να μπλοκάρει ο Σουλούκος.

Για τον Μιχάλη Ζιώγα που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ματς της Super League ήταν μια σημαντική επιτυχία. Για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που έχει προσφέρει πολλά ως παίκτης στην θεσσαλική ομάδα. 

ΑΕΛ: Σουλούκος, Μπέρτος,Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64΄Μαϊδανός), Γρηγορόπουλος (90 Δάκτυλας), Κολομπίνο, Ηλιάδης, Νικολιάς, Πινακάς (78΄Ντουρμισάι), Ακούνια (90΄Χαλάτσης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Πανουργιάς (75΄Γροσδάνης), Κάστρο, Πήλιος (65΄Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Λώλης (83΄Τριάδης), Κρίζμαν

Ο Ρόμανιτς έκανε τη διαφορά

Τέλος η σεζόν για την Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να ρίχνει αυλαία στα φετινά play out με το διπλό (0-1) που πήρε στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να ολοκληρώσει με τη σειρά του τις φετινές του υποχρεώσεις. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ του ματς ο Λάζαρ Ρόμανιτς, ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά. Ο 23χρονος Σέρβος στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 10’ μετά από λάθος του Κάλισιρ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Βέρχουλστ και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς σε γενικές γραμμές απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 14’ ο Απόλλων θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Επασί είπε «όχι» στο σουτ του Φερνάντεθ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ρόμανιτς που έκανε ό,τι ήθελε, βρήκε τον Προβυδάκη που σούταρε και η μπάλα έφυγε μετά από παρέμβαση του Χουχούμη λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23’ ο Ρόμανιτς με ωραία ατομική προσπάθεια είδε τον Ντομίνγκες να απομακρύνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ το σουτ που έπιασε, ενώ στο 31’ πάλι ο Ρόμανιτς υποχρέωσε τον Βέρχουλστ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ρόμανιτς με κεφαλιά «σημάδεψε» τον Βέρχουλστ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση με τον Ιωαννίδη να πλασάρει και ο Αντέτζο προτού περάσει η μπάλα την τελική γραμμή να διώχνει σε κόρνερ (52’). Στο 65’ ήταν η σειρά του Τομάς να αναγκάσει τον Επασί σε εντυπωσιακή απόκρουση. Έως το τέλος του ματς πάντως παρά την πίεση του Απόλλωνα, η Λαμία κράτησε το υπέρ της σκορ και ολοκλήρωσε τη χρονιά με νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Χουχούμης (79’ Ρώσση), Τσαμπούρης (63’ Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (79’ Λαγός), Φερνάντεθ, Τομάς, Ιωαννίδης (79’ Βάρκας)

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Παλαβαντισβίλι, Τζανδάρης (86’ Μπιάρναρσον), Τιρόνε (58’ Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (86’ Πίτι).

 

Ο Ούμπιδες αποχαιρέτησε τον Ατρόμητο με γκολ και νίκη.

Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Βόλου στο «αντίο» του Χαβιέ Ούμπιδες, ο οποίος ήταν εκείνος που σκόραρε με πέναλτι στο 62ο λεπτό! Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μανούσος αλλά παραχώρησε τη θέση του στον αρχηγό και ο τελευταίος τον δικαίωσε λέγοντας αντίο με ένα γκολ. Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στον 39χρονο άσο, ο οποίος την Παρασκευή (14/5) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αφού θα αναλάβει πόστο στην ομάδα του Ατρόμητου.

Ο Αργεντινός στο φινάλε, όταν και έγινε αλλαγή, λύγισε και κέρδισε το χειροκρότημα από συμπαίκτες, αντιπάλους αλλά και τους...τυχερούς που βρέθηκαν το Σάββατο (15/5) στο Περιστέρι και είχαν την ευκαιρία να δουν για τελευταία φορά αγωνιζόμενο τον σπουδαίο Ούμπιδες.  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης – Αθανασίου (83' Γκαλβάο), Νταβιώτης (69’ λ. τρ. Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης – Σάλομον, Ούμπιδες (90'+1' Οικονομίδης) – Ραμπέγιο (69’ Μουνίθ), Ενσικουλού (69’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης – Μανούσος

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος – Λογάρας (63’ Τέκιο), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο – Τσοκάνης, Μπαριέντος (87' Σάντσες) – Ντεντάκης (58’ Κρητικός), Μπαρτόλο, Μπουένο – Κιάκος (46’ Ριένστρα)

''Χ" στο Ηράκλειο

ΟΦΗ και Παναιτωλικός έμειναν στο 2-2 στο Ηράκλειο στο ματς με το οποίο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τα φετινά play out. Σαρδινέρο (17') και Στάρτζεον (79') σκόραραν για τους γηπεδούχους και Βέργος (70'), Ταχάρ (81') για τους φιλοξενούμενους. 

ΟΦΗ (3-5-2): Βάτερμαν - Βούρος (75' Ουές), Διαμαντής (46' Σελίμοβιτς), Γιαννούλης - Μαρινάκης, Νέιρα (65' Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Κοροβέσης -Σαρδινέρο (64' Στάρτζεον), Γιάννου (46' Καστάνιος)

Παναιτωλικός (3-5-2): Κνετ - Μαλής, Εντινγκά, Καρασαλίδης - Ντουάρτε, Ντιας, Αρσούρα (61' Βέργος), Ταχάρ, Ντάλσιο - Μπαρμπόσα (88' Καρέλης), Ματσόλα (61' Μεντόσα).

 

Αναλυτικά το προφίλ της τελευταίας αγωνιστικής των play out:

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (22' Ακούνια, 38' Κολομπίνο)

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1 (10' Ρόμανιτς)

Ατρόμητος - Βόλος 1-0 (62' πεν. Ούμπιδες)

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-2 (17' Σαρδινέρο, 79' Στάρτζεον - 70' Βέργος, 81' Ταχάρ)

 

Η βαθμολογία:

Βόλος 43

Ατρόμητος 37

Λαμία 35

ΠΑΣ Γιάννινα 35

ΟΦΗ 32

Απόλλων Σμύρνης 31

Παναιτωλικός 28

ΑΕΛ 27