Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Η Παναχαϊκή "απέδρασε" με νίκη στο 90' από την Ιεράπετρα. - Προβάδισμα σωτηρίας για Τρίκαλα και Δόξα Δράμας

  

 Απίθανη εξέλιξη είχε η 4η και προτελευταία αγωνιστική των playout στη Super League 2. Με γκολ να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα αποτελέσματα και η κατάταξη να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και εν τέλει στο φινάλε...

Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς της σεζόν, η Παναχαϊκή πήρε το διπλό στο 90+3′ στην Ιεράπετρα, απέναντι στον τοπικό Ο.Φ. Ι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Out της Superleague 2!

Πολύ κακό στα όρια του… βαρετού ήταν το πρώτο μέρος στο «Βουζουνεράκειο» στάδιο, όπου καμία από τις δυο ομάδες μέχρι και το 45′ δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια αξιόλογη τελική προς τις εστίες. 


Ακόμα και η προσπάθεια του Χιντζίδη να αιφνιδιάσει τον Κολοβούρη στο 30′, δεν μπορεί να καταγραφεί ακριβώς ως μια ευκαιρία.

Τα σύνολα των Καραπίτσου και Καβακά αρκέστηκαν σε μια ανούσια κατοχή, με αποτέλεσμα το ματς να μην έχει καν καλό ρυθμό. Από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η σημερινή αναμέτρηση ήταν τελείως αδιάφορη. Και η Παναχαϊκή είναι μαθηματικά εξασφαλισμένη και ο Ο.Φ. Ι έχει υποβιβαστεί.

Με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους, ο Καβακάς πέρασε τον Βουό στη θέση του Ντούνη, ενώ ο Χιντζίδης απείλησε στο 46′. Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, ο αρχηγός της Ιεράπετρας ανάγκασε τον Κολοβούρη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν σαφώς ανώτερος από εκείνον του πρώτου 45λεπτου, με την Παναχαϊκή να ανεβαίνει και εκείνη, χωρίς όμως να εκμεταλλεύεται τα δυο κόρνερ που της δόθηκαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, ωστόσο που άνοιξαν το σκορ. Αρχικά, ο Τσιλιγγίρης στο 51′ απείλησε με σουτ την εστία του Κολοβούρη και λίγα δευτερόλεπτα ο Βουό την… παραβίασε για το 1-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική αντίδραση στη φάση των παικτών της Παναχαϊκής και μετά τη σέντρα του Πριόνα από τα δεξιά με τον Βουό άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα της Ιεράπετρας.

Μάλιστα, ο έμπειρος επιθετικός λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 54′, αλλά η προσπάθεια του πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Καραπίτσου βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπάτροβιτς σκόραρε σε ακόμα ένα ματς, πιστοποιώντας την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται στα Play Out και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μπαράτα απείλησε με σουτ στο 60′, αλλά ο Κολοβούρης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Καραπίτσος έριξε στον αγώνα σε εκείνο το χρονικό σημείο τους Ανάκογλου και Τσερούτι.

Ο Σκεπετάρης δεν μπόρεσε στο 80′ σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ωστόσο το έκανε ο συμπαίκτης του Χρήστος Γιούσης τρία λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή, η οποία κράτησε όμως τρία λεπτά, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 ο Κοτόπουλος, που είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή.

Ωστόσο, η Παναχαϊκή δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τον Βέλικο Μπάτροβιτς έφερε ξανά τούμπα το ματς και πανηγύρισε το διπλό στην Ιεράπετρα με 3-2.

ΟΦ Ιεράπετρας (Καβακάς): Παπαδόπουλος, Περδίκης, Σμίλτος, Χιντζίδης (61′ Ζήσης), Γκίνη, Φουάσης (73 Κοτόπουλος), Λεμονής, Ντούνης (46′ Βουό), Τσιλιγγίρης (86′ Χατζηπιρπιρίδης), Μπαράτα, Πριόνας (61′ Καψάλης).

Παναχαϊκή (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Λαρέα, Μπελεζάκης, Σταμόπουλος (61′ Τσερούτι), Μουστακόπουλος, Αργυρόπουλος (61′ Ανάκογλου), Γιούσης, Παπαδόπουλος, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς (71′ Σκεπετάρης).

Τα Τρίκαλα και η Δόξα μοιράστηκαν από έναν πόντο (1-1) και εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι στην μάχη έναντι του Καραϊσκάκη. Πλέον τους αρκεί να κερδίσουν στο φινάλε, οι μεν Θεσσαλοί τον Απόλλων Λάρισας, οι δε Δραμινοί στην Πάτρα την Παναχαϊκή την επόμενη Τρίτη (18/5) για να διασφαλίσουν και μαθηματικά την σωτηρία. Στο 45+2 ο Μαυρίας βγήκε τετ α τετ με τον Περλιέσι, ο νεαρός άργησε να κάνει έξοδο και εύκολα ο παίκτης της Δράμας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα
Από φάουλ του Παπαγεωργίου, στο 47΄ ο Σταματής πήρε την μπάλα και από κοντά πλάσαρε για το 1-1

Τρίκαλα (Καλογιάννης): Περλιέσι, Νιάρος, Τάχατος (46′ Ελευθεριάδης), Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Παπαγεωργίου, Σταματής (90+1′ Σιλβάνο), Πέλκας (90+1′ Ζώγκος), Πιαστόπουλος, Ευθυμίου.

Δόξα Δράμας (Βασιλακάκης): Ηλιάδης, Παρασκευάς, Παπαργυρίου, Χάμοντ, Μενσά, Κουκόλης (70′ λ.τ Αγιώτης), Άντερσον, Μπελεβώνης (81′ Κόντος), Φυτόπουλος (90+2′ Μπαράνκο), Αγγελόπουλος, Μαυριάς.

Αντίθετα, ο Καραϊσκάκης Άρτας, που γύρισε μέσα σε δύο λεπτά το ματς στην Λάρισα κόντρα στον Απόλλωνα και βρέθηκε προς στιγμήν πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (2-2) από τους βαθμολογικά αδιάφορους Θεσσαλούς και παραμένει στη ζώνη της φωτιάς. Χρειάζεται πλέον νίκη επί της υποβιβασμένης Ιεράπετρας και να μην κερδίσουν τα Τρίκαλα ή η Δόξα, ή έστω ισοπαλία και να ηττηθεί η Δόξα (υπερισχύει στην ισοβαθμία και των δύο).

Τα αποτελέσματα των playout (4η αγωνιστική)
ΟΦ Ιεράπετρας – Παναχαϊκή 2-3 (51' Βουό, 86' Κοτόπουλος - 55', 90+3 Μπάτροβιτς, 83' Γιούσης)
Τρίκαλα – Δόξα Δράμας 1-1 (47' Σταματής - 45' Μαυρίας)
Απόλλων Λάρισας – Καραϊσκάκης 2-2 (32' Σέχου, 88' Αθανασιάδης - 84' Λόβριτς, 87' Ρούνεϊ)

Playoff (4η αγωνιστική)
Κυριακή 16/5
Διαγόρας - Ιωνικός (14.45- ΕΡΤSPORTS 2)
Ξάνθη - Εργοτέλης (14.45- ERT3)
Λεβαδειακός - Χανιά (14.45- EΡTSPORTS)


Η τελευταία αγωνιστική (5η)
Playout - Τρίτη (18/5)
Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας (15:30)
Τρίκαλα - Απόλλων Λάρισας (15:30)
Καραϊσκάκης Άρτας - Ο.Φ. Ιεράπετρας (15:30)

Playoff-Τετάρτη (19/5)
Ιωνικός - Εργοτέλης (15.30- ERTSPORTS 2)
Ξάνθη - Λεβαδειακός (15.30- ERTSPORTS)
Χανιά - Διαγόρας (15.30-ERTSPORTS 3)

Η βαθμολογία