Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 31/5-6/6 2021

 







Γκρεμισμένη Πόλη

Δευτέρα, 31/5 στις 23:00




Ντοκιμαντέρ του Ντζάο Τσι (2011). Όταν ένας σεισμός έπληξε την Μπεϊτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008, η ορεινή αυτή πόλη της Κίνας καταστράφηκε ολοσχερώς και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Η «Γκρεμισμένη Πόλη» εστιάζει στις ζωές τριών επιζώντων του φονικού σεισμού και παρουσιάζει την προσπάθειά τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.                                                










Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (1/2)

Τρίτη, 1/6 στις 23:00








20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμα­ντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστορικής  αποστο­λής "Απόλλων 11", μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα απαχαρακτηρί­στηκαν.













Στο Πέρασμα του Χρόνου

Τετάρτη, 2/6 στις 00:00




Ταινία του Βιμ Βέντερς με τους Ρούντιγκερ Βό­γκλερ, Χανς Τσίχλερ, Ελίζαμπεθ Κρόιτσερ (Γερμανία, 1976). Ένας μηχανικός κινηματογραφικών προβολέων και ένας άνδρας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, συνα­ντιούνται τυχαία και ξεκινούν ένα ταξίδι κατά μήκος των συνόρων Δυτικής - Ανατολικής Γερμανίας.









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 3/6 στις 23:00








Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με εκπροσώπους των κομμά­των για το μέλλον της Ευρώπης και τις εξελίξεις στις ελ­ληνοτουρκικές σχέσεις.









Η Νύχτα

Παρασκευή, 4/6 στις 22:00








Ιταλο-γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Άντονιόνι με τους: Ζαν Μορό, Μαρτσέλο Μαστρογιάν­νι, Μόνικα Βίτι, Μπέρναρντ Βίκι (1961). Ο Τζιοβάνι και η Λίντια, ένα ζευγάρι ευκατάστατων αστών, επισκέπτονται έναν ετοιμοθάνατο φίλο και στη συνέχεια πηγαίνουν σ' ένα ανιαρό πάρτι. Καθώς η νύχτα κυλά, γίνεται όλο και πιο έντονη η απουσία επικοινωνίας ανάμεσά τους, όπως και η κόπωση που έχει διαβρώσει τη σχέση τους.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 5/6 στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.













Χίτσκοκ Εμπιστευτικό

Σάββατο, 5/6 στις 21:00




Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μέσα από το βλέμμα της συζύγου και συνεργάτη του  Άλμα Ρεβίλ Χίτσκοκ.









Χωρίς Αγάπη

Σάββατο, 5/6 στις 23:00





Ρωσογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκι­ντσεφ με τους: Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ντάρια Πισάρεβα (2017). Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες τους επηρε­άζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. 













Fighter

Κυριακή, 6/6 στις 17:30





Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Νατάσας Άρτι με τους: Σέμρα Τουράν, Σάιρον Μέλβιλ, Σιαν Γκάο (2007). Η τουρκικής καταγωγής 17χρονη Αϊσά ζει στην Κοπεγχάγη και, σύμφωνα με τον πατέρα της, θα γίνει γιατρός. Εκείνη, όμως, λατρεύει τις πολεμικές τέχνες και προπονείται με τη γυναικεία ομάδα.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.