Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΑΕΚ- Άρης 0-0 Αποχαιρετιστήρια... σούπα στο Ο.Α.Κ.Α και τρίτοι οι Θεσσαλονικείς! - Ο Αστέρας Τρίπολης φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Πρώτη νίκη στα Playoffs οι Αρκάδες επικράτησε με 1 - 0 του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα!

 ΑΕΚ- Άρης 0-0: Αποχαιρετιστήρια... σούπα στο Ο.Α.Κ.Α και τρίτοι οι Θεσσαλονικείς!    

Δίχως νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε το τελευταίο ματς της σεζόν για ΑΕΚ και Άρη στο Ο.Α.Κ.Α.

Αποτέλεσμα που χαροποιήσε μόνο τους Θεσσαλονικείς, αφού κατάφεραν και κράτησαν την 3η θέση αφήνοντας την «Ένωση» να τερματίσει πίσω τους καταλαμβάνοντας την 4η και τελευταία θέση που οδηγεί στο Conference League.

H ομάδα του Χιμένεθ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και με δημιουργό τον

Βασιλαντωνόπουλο από δεξιά απείλησε με τους Μάνταλο και Τάνκοβιτς αλλά οι προσπάθειες τους σταμάτησαν στον Κουέστα.

Πιο κοντά από τους γηπεδούχους στο γκολ έφτασε ο Τσιγκρίνσκι αλλά το δοκάρι του το στέρησε (33').

Στην επανάληψη η ομάδα του Μάντζιου ήταν καλύτερη κι όχι μόνο δεν απειλήθηκε, κρατώντας για 19η φορά στην σεζόν την εστία της απαραβίαστη, αλλά έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσιντώτα να λέει «όχι» στον νεοεισελθόντα Μαντσίνι. 

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας – Μπακάκης (λ.τ. 78’ Μιτάι), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (λ.τ. 64’ Νεντελτσεάρου) - Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (46’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (46’ Κρίστιτσιτς), Λόπες – Τάνκοβιτς (64’ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ, Μάνταλος.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα - Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς - Σάσα, Ματίγια – Μπερτόγλιο (74’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα (74’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης) – Μάνος (56’ Μαντσίνι).

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Πρώτη νίκη στα Playoffs οι Αρκάδες!

Την τρίτη νίκη της ιστορίας του στην Τούμπα, έστω και χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα, πανηγύρισε την Κυριακή (16/5) ο Αστέρας Τρίπολης, περνώντας από την έδρα του ΠΑΟΚ με σκορ 0-1.

Ο Αστέρας φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Με πέναλτι του Γκόμες στο 28′ η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πέτυχε τη μία και μοναδική του νίκη στα πλέι οφ.

Έστω και στο τελευταίο παιχνίδι, έστω και χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στα playoffs στο τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Και μάλιστα το έπραξε στην έδρα των «ασπρόμαυρων», αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αποτελεί μια από τις πλέον δυνατές, υπολογίσιμες και ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και αναμφίβολα την καλύτερη από αυτές που εδρεύουν στην επαρχία.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με πολλές διαφοροποιήσεις στη σύνθεσή του, όμως είτε με το αρχικό του σχήμα είτε μετά τις αλλαγές του Γκαρσία στο β' ημίχρονο, ήταν σαν... υπνωτισμένος σε όλο το 90λεπτο, χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα.

Η ομάδα της Τρίπολης κλείνει τη σεζόν με την πλέον θετική νότα, επισφραγίζοντας έτσι μια εξαιρετική χρονιά, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δείχνει να «ψάχνεται» ενόψει του τελικού Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Μιχάι (46’ Κρέσπο) Βαρέλα (63’ Ροντρίγκο) Μιχαηλίδης – Λύρατζης Σβαμπ (63’ Νινούα) Τσιγγάρας Περέιρα – Κωνσταντέλιας (46’ Ουάρντα) Τζόλης Σφιντέρσκι (63’ Κρμέντσικ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρθία Τασουλής Καστάνιο Σουάρεθ – Μπελόκ (90’+3’ Χριστόπουλος) Βαλιέντε – Τζίμας (90’+3’ Καρδάρης) Γκόμεζ (46’ Κανελλόπουλος) Σίτο (62’ Άλβαρεζ)– Αλί Μπαμπά (46’ Κώτσιρας).

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο πρωταθλητής έχοντας συγκεντρώσει 90 βαθμούς και έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο εδώ και αρκετό καιρό. Η δεύτερη θέση ανήκει στον ΠΑΟΚ ο οποίος με μια αντεπίθεση στις τελευταίες αγωνιστικές προσπέρασε τον Άρη και τερμάτισε δεύτερος με 64 βαθμούς. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: