Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Super League 2: Τεράστιο διπλό ο Ιωνικός στη Λιβαδειά – Νίκες για Ξάνθη και Διαγόρα / Σήμερα Παναχαϊκή κόντρα στον Εργοτέλη.

 Super League 2: Τεράστιο διπλό ο Ιωνικός στη Λιβαδειά – Νίκες για Ξάνθη και Διαγόρα (highlights) 

 Νίκη-μισή άνοδο πέτυχε ο Ιωνικός, με ανατροπή στη Λιβαδειά (1-2). Η ομάδα της Νίκαιας πανηγύρισε το όγδοο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα της Super League 2 και το έκτο σερί διπλό και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τους Βοιωτούς, ενώ απομένουν έξι ματς για το φινάλε της περιόδου.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Ξάνθη που έστω και δύσκολα πέρασε με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο από την Ιεράπετρα (1-2) και υπερτερεί στην ισοβαθμία του Λεβαδειακού. Και οι ακρίτες βέβαια θα πρέπει να συμβιβαστούν όπως όλα δείχνουν για τη μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου με τον 13οπ της Super League 1.

Στη Ρόδο, ο Διαγόρας μετρούσε μόνο έναν πόντο στα επτά προηγούμενα παιχνίδια, αλλά κόντρα στα αποδεκατισμένα Τρίκαλα κέρδισε (2-0) και επέστρεψε στη ζώνη των πλέι οφ. Οι Νησιώτες θα περιμένουν σε μη νίκη της Παναχαϊκής σήμερα επί του Εργοτέλη για να παραμείνουν στην εξάδα.

 Οι σημερινοί αγώνες


Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει η Παναχαϊκή στην προσπάθειά της να βρίσκεται στα Playoffs με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η νίκη επί του Εργοτέλη της είναι απαραίτητη, καθώς έχει και ένα δύσκολο παιχνίδι στη συνέχεια στην Ξάνθη.
Η ομάδα της Πάτρας έχει τρεις νίκες στην έδρα της, από τότε που ανέλαβε ο Χρήστος Καραπίτσος, αν και παραμένει αδύναμη εκτός έδρας.
Ο Εργοτέλης νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι τον ΟΦ Ιεράπετρας και οι τέσσερις βαθμοί στα δύο τελευταία ήταν το σωσίβιο παραμονής του στην εξάδα, αφού οι πέντε ήττες που είχαν προηγηθεί τον είχαν κλονίσει.
Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης είχε νικήσει με 1-0 (71’ σουτ Μπουρσέλης). Η παράδοση των δύο ομάδων θέλει το γηπεδούχο να έχει τον πρώτο λόγο τα τελευταία χρόνια, αν και ο Εργοτέλης έχει κάνει τέσσερις νίκες στην Πάτρα στις εννέα τελευταίες επισκέψεις του. Με τελευταία στις 31 Μαρτίου 2019 1-0 (86’ σουτ Κουάτενγκ). Πέρσι νίκησε η Παναχαϊκή 2-0 (13’ σουτ Μαυρίας, 21’ σουτ Μυτίδης) στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

 Μπορεί να έχασε στην Πάτρα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ωστόσο η πορεία της ΠΑΕ Χανιά στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια την έχει φέρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θέλει τώρα να οριστικοποιήσει και μαθηματικά την παρουσία τα στα Playoffs. Επισκέπτης της ο Απόλλων Λάρισας, που ελπίζει για την εξάδα, μόνο αν νικήσει και την ίδια ώρα δεν νικήσει η Παναχαϊκή τον Εργοτέλη.


Στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, που δεν εμπλέκεται σε σενάρια για την εξάδα, η ΑΕ Καραϊσκάκης θα επιδιώξει να κάνει την πρώτη νίκη στην έδρα της μετά από δύο μήνες, απέναντι στη Δόξα Δράμας και να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Με πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα της Άρτας παλεύει τα παιχνίδια της και έχει κάνει εκπλήξεις με τη νίκη στο Ηράκλειο και την ισοπαλία στην Ξάνθη.
Η Δόξα Δράμας έδειξε σημάδια βελτίωσης τον Μάρτιο με τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, αλλά τώρα έχει χάσει τα δύο τελευταία. Με αρκετούς νέους παίκτες ο στόχος είναι να κλείσει τη σεζόν με θετικές εντυπώσεις.

Τα αποτελέσματα (21η αγωνιστική)
Διαγόρας-Τρίκαλα 2-0 (29' Σμυρλής, 63' Nτοριβάλ)
Λεβαδειακός-Ιωνικός 1-2 (8' Πολέτο - 58΄Ματσούκας,81'Μάναλης)
ΟΦ Ιεράπετρας-Ξάνθη 1-2 (45' Ντάλα Κόστα- 80' Καπνίδης, 88’ Μικελτάτζε)

Κυριακή 18/4
14:00: Γήπεδο Περιβολίων: Χανιά – Απόλλων Λάρισας (ERTSPORTS)
14:45: Αγίων Αναργύρων: Καραϊσκάκης Αρτας– Δόξα Δράμας (ERTSPORTS 2)
14:45: Παναχαϊκής «Αγυια»: Παναχαϊκή – Εργοτέλης (ΕΡΤ3)

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/04/17/137067/bethniki.JPG