Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Χαρδαλιάς: Νέα παράταση του lockdown στην Κορινθία– Ποιες νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Χαρδαλιάς 

Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους, η Κορινθία, η Αχσΐα, η Αργολίδα , η Αρκαδία, η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως στο βαθύ κόκκινο παραμένουν  οι

Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Μυκόνου καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων Ρεθύμνου, Χανίων, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης Σερρών, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

Παράλληλα, στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν από αύριο Σάββατο, μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, και οι Δήμοι Ρόδου και Χάλκης.

Αντίθετα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία πως  η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βγαίνει από «βαθύ κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης (πολύ αυξημένου κινδύνου) και εντάσσεται πλέον στο «κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης (αυξημένου κινδύνου), καθώς όπως τόνισε, τα ενεργά κρούσματα παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Ο υφυπουργός έκρουσε «καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα. Ζήτησε πιστή, αυστηρότατη τήρηση των μέτρων απ’ όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, «ώστε να μη δούμε το χειρότερο σενάριο».