Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Επίδομα 534: Πότε θα πληρωθεί – Τι ισχύει για τον Απρίλιο

 επίδομα 

Το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μεταξύ 5 και 9 Απριλίου για την πληρωμή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή και λαμβάνουν από το κράτος την αποζημιώση ειδικού σκοπού.

Για τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών

συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Από τις 10 Απριλίου, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για μεταβολές των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου 2021 έως και 9 Απριλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα των 534 ευρώ δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.

Σε περίπτωση επείγουσας μελλοντικής ανάγκης των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.