Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ενάμισι... ημίχρονο χρειάστηκε ο Άρης για να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» του Αστερα Τριπολης και να φθάσει στην νίκη.

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/04/04/135361/snapshot/mitroglou-asteras-aris.jpg 

Περίπου ενάμισι... ημίχρονο χρειάστηκε ο Άρης προκειμένου να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» που είχε δημιουργήσει στην άμυνά του ο Αστέρας Τρίπολης, για να φτάσει τελικά στην πολυπόθητη νίκη με σκορ 2-0 το απόγευμα της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς παρατάχθηκε απόλυτα διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, «κλειδώνοντας» στον... υπερθετικό τον Άρη, που είχε όλη κι όλη μία τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το α' μέρος. Αντίθετα οι Αρκάδες είχαν ακυρωθέν (σωστά) γκολ λόγω οφσάιντ στο 9' με τον Βαλιέντε και δυο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Όπως αναμενόταν, ο Άκης Μάντζιος ανακάτεψε την... τράπουλα της ενδεκάδας στην επανάληψη, κάνοντας την κίνηση ματ: Πέρασε στον αγώνα τον Σάντε Σίλβα. Ο Πορτογάλος εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της συνάντησης, καθώς κατάφερε να βρει δίχτυα μέσα σε 11 λεπτά από την ώρα που πάτησε στο χόρτο, ενώ στο 90' έδωσε και την ασίστ στον Μάνο για το τελικό 2-0!

Με τη νίκη αυτοί οι «κίτρινοι» αύξησαν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στο +4, διατήρησαν το +5 από τον Παναθηναϊκό, ενώ περιμένουν και τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για να δουν αν θα μεγαλώσουν την απόστασή τους και από την «Ένωση».. Ήδη ο Ολυμπιακός προηγείται της ΑΕΚ με 2 - 0.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν Δεληζήσης Ρόουζ Γκάνεα – Τζέγκο Σάσα (90’+3’ Σάκιτς) – Μαντσίνι (58’ Σάντε Σίλβα) Μπρούνο (90’+3’ Μπαγκαλιάνης) Γκάμα Μπερτόλιο (83’ Μπρούνο) – Μήτρογλου (58’ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας Καστάνιο Σουάρεθ Άλβαρες – Μουνάφο (73’ Ιγκλέσιας) Βαλιέντε – Τιλίκα (73’ Ρίτζις) Σίτο (59’ Ριέρα) Φερνάντεθ (59’ Αλί Μπαμπά) – Μπαράλες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

70

2

 Άρης

54

3

ΠΑΟΚ

50

4

Παναθηναϊκός

49

5

 ΑΕΚ

48

6

Αστέρας Τριπολης

43