Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Eπίσκεψη Γιώργου Ψυχογιού στο Δερβένι

 

 

Επίσκεψη στο Δερβένι πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Μαρτίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού. 

Επισκέφθηκαν το κατάστημα ΕΛΤΑ Δερβενίου, όπου συναντήθηκαν με  υπαλλήλους της υπηρεσίας και συζήτησαν για τη λειτουργία  του καταστήματος.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία, ταυτισμένη με τα συμφέροντα, να θέλει να κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ Δερβενίου, ένα κατάστημα με πολλαπλές υπηρεσίες και με απόφαση να δοθεί σε πρακτορείο, υποβαθμίζοντας το

και απαξιώνοντας το» τόνισε  ο βουλευτής. Τέλος, ανέφερε πως οι κυβερνητικοί βουλευτές και Υπουργοί πρέπει να απολογηθούν για αυτή την πολιτική, που φέρνει το Δερβένι και την Ευρωστίνη συνολικά σε μεγαλύτερη υποβάθμιση.

 

Στη συνεχεία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο κτίριο του Ειρηνοδικείου. «Ένα ιστορικό κτίριο θα διασωθεί και θα διατεθεί προς όφελος του Νομού και του Δήμου» σημείωσε ο βουλευτής, κάνοντας αναφορά στην παραχώρηση του κτιρίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς-πολιτιστικούς και μορφωτικούς σκοπούς.  Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχει την χρήση για την οποία παραχωρήθηκε μέσα και από την συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ.


Τέλος, το κλιμάκιο συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου, κ. Προδρομίδη Αναστάσιο, ο οποίος εξέφρασε τη ικανοποίησή του για την συνεχή παρουσία και το ενδιαφέρον για τον κλάδο των μικρομεσαίων και την καθημερινότητα των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή. Συζήτησαν για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος και για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης από την Πολιτεία. Ο κ. Ψυχογιός συμπλήρωσε πως συνεχίζουν οι δράσεις, με παρεμβάσεις στη Βουλή, χωρίς ποτέ να σταματήσουμε να απαιτούμε και να αξιώνουμε και στήριξη και ενίσχυση του εμπορικού κόσμου για να μην έχουμε «λουκέτα» παντού.