Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα στο Μαξίμου – Στο επίκεντρο η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση του τρίτου επιδημικού κύματος, με αριθμούς κρουσμάτων και δείκτες νοσηλειών και διασωληνωμένων να είναι στα… ύψη.

Χθες, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους ανέβηκαν στους 564, κατά 98 περισσότεροι σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, στις 7 Μαρτίου, όταν οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 466. Ο συγκεκριμένος «σκληρός» δείκτης ακολουθεί μια συνεχόμενα ανοδική πορεία, που δυστυχώς θα συνεχίσει για δύο με τρεις εβδομάδες, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής.

Παράλληλα διαρκώς αυξανόμενη είναι η τάση των νέων εισαγωγών. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν για ακόμη μία φορά τις 500 και ανήλθαν σε 504, από τις οποίες περισσότερες από 300 εντοπίζονται στα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή στην Αττική. Συνολικά έως χθες το βράδυ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας νοσηλεύονταν 581 ασθενείς.

Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική ξεπερνά το 92% και οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι και αυτή η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η αλυσίδα μετάδοσης αποδεικνύεται ανθεκτική. Συνολικά η επιδημία πλησιάζει τα επίπεδα του Νοεμβρίου, όπως επισημάνθηκε και στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής.

Tα 1.626 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ αντιστοιχούν σε μόλις 18.823 τεστ, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός των ημερήσιων θετικών διαγνώσεων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, την περασμένη Κυριακή δηλαδή, τα νέα περιστατικά ανήλθαν σε 1142. Η αύξηση αυτή που παρατηρείται, προμηνύει ενδεχομένως, για νέο «ρεκόρ» ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού την Τετάρτη, καθώς της Τρίτης θα έχουν επηρεαστεί από την Καθαρά Δευτέρα και τα τεστ θα είναι λίγα.