Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Αναστέλλει τη χρήση του AstraZeneca και η Γερμανία

  

Την απόφαση να αναστείλει την χρήση του εμβολίου AstraZeneca έλαβε η Γερμανία, όπως μεταδίδει η FAZ.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ.

Μετά από νέες αναφορές θρόμβωσης σε Γερμανία και Ευρώπη, το Ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητες περαιτέρω έρευνες.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο ανέπτυξε η σουηδο-βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι ασφαλές, διαβεβαίωσε σήμερα ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, μετά τις ανησυχίες που οδήγησαν στην αναστολή της χρήσης του σε διάφορες χώρες.

Υπάρχουν «πολύ καθησυχαστικά στοιχεία ότι δεν καταγράφεται αύξηση του φαινομένου δημιουργίας θρόμβων στο αίμα εδώ στη Βρετανία, όπου έχουν χορηγηθεί οι περισσότερες δόσεις στην Ευρώπη έως σήμερα», δήλωσε σήμερα στο BBC ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με την AstraZeneca.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού, μιας ασθένειας που ενέχει «τεράστιους κινδύνους» για την υγεία και «εάν δεν γίνονται εμβολιασμοί και εξέλθουμε του λοκντάουν σε αυτή τη χώρα, θα αναμένουμε δεκάδες χιλιάδες περισσότερους θανάτους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».