Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Προκριματικά Μουντιάλ: Για το πρώτο τρίποντο με Γεωργία η Εθνική – Τα διλήμματα του Φαν΄τ Σχιπ

  

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει απόψε στην Τούμπα (21.45 – Open TV και  Cosmote Sports 1 HD) τη Γεωργία με στόχο την πρώτη της νίκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η νίκη δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η έλευση του Βίλι Σανιόλ στον πάγκο των Γεωργιανών έχει επιφέρει μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή τους  κι αυτό αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στον αγώνα με τη Σουηδία, παρά την ήττα τους (0-1) στη Στοκχόλμη, οι παίκτες του παλαίμαχου Γάλλου άσου της Μπάγερν είχαν πολλές ευκαιρίες κι αδικούνται από το αποτέλεσμα, ενώ τρεις ημέρες αργότερα η Ισπανία στην Τιφλίδα, νίκησε δύσκολα (2-1) με ανατροπή, χάρις σε γκολ του Όλμο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Είναι συμπαγείς, παίζουν ως ομάδα, έχουν γρήγορες μεταβιβάσεις, βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση, έχουν γρήγορους επιθετικούς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν χάνουμε την κατοχή της μπάλας και να είμαστε στη σωστή θέση, ώστε να καλύψουμε την άμυνά μας για να επανακτούμε την κατοχή και να αποτρέπουμε αντεπιθέσεις», είπε για την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ.

Το θετικό για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι ότι έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες καθώς Γιαννούλης και Πέλκας είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Το πλάνο θα είναι σαφώς πιο επιθετικό, με τον Ολλανδό να εγκαταλείπει το 4-3-3 που έπαιξε απέναντι στην Ισπανία και να επανέρχεται στο 4-2-3-1, με σέντερ φορ κατά πάσα πιθανότητα τον πολύ φορμαρισμένο  Γιώργο Γιακουμάκη. 

Ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα γκολπόστ και στόπερ οι Τζαβέλλας και Παπαδόπουλος, με μπακ τους Μπακάκη (δεξιά) και Γιαννούλη (αριστερά).

Ζέκα και Μπουχαλάκης θα είναι το δίδυμο στα χαφ, με τον Μπακασέτα 10άρι.

Στα άκρα φαίνεται ότι θα δούμε Τζόλη και Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Γιακουμάκης ή τον Παυλίδη που σκόραρε απέναντι στην Ονδούρα.

Βέβαια για τα άκρα της επίθεσης υπάρχουν και οι Πέλκας, Λημνιός, Μασούρας και Μάνταλος και δεν αποκλείεται να βρεθεί ένας εξ αυτών στα αρχικά πλάνα του Φαν΄τ Σχιπ.

Για τη Γεωργία, ο Βίλι Σανιόλ, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σενγκέλια και στους τραυματίες Μικαουτάτζε, Ταμπίτζε.

Ετσι αναμένεται να ξεκινήσει με  4-2-3-1 τους Λόρια,Κακαμπάτζε, Κάσια, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε στην άμυνα,  Κανκάβα, Γκβίλια στον άξονα ,Πομπιανίτζε, Κιτεϊσβίλι, Κβαρατσκέλια και Κβιλιτάια.