Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Γ’ Εθνική: Νέα απαγόρευση των προπονήσεων / Ποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και ποιες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

 Γ’ Εθνική: Ποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και ποιες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

Στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε σήμερα (6/3) η γγΑ σχετικά με το τι θα ισχύσει για τις προπονήσεις και τους αγώνες, έφερε τεράστιο μπέρδεμα στη Γ' Εθνική, καθώς απαγορεύει τις προπονήσεις για όλες τις ομάδες και τους ομίλους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Από την γγΑ άφησαν να εννοηθεί ότι το κριτήριο της εκ νέου διακοπής στη Γ’ Εθνική έχει να κάνει με τον μεγάλο όγκο των σωματείων που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν από χθες, οι προπονήσεις αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και στους 10 ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς μία εβδομάδα πριν, οι λοιμωξιολόγοι είχαν ανάψει το ... πράσινο φως για προπονήσεις στη Γ' Εθνική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα σωματεία να προχωρήσουν σε μεταγραφές, προσλήψεις προπονητών και εβδομαδιαία rapid test, τη στιγμή που τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι είχαν σημειώσει τεράστια αύξηση.

Να σημειωθεί ότι τα σημερινά μέτρα, ήρθαν μία μέρα μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στις 28 Μαρτίου και μάλιστα με τροποποίηση της προκήρυξης για διεξαγωγή ενός μόνο γύρου.

Αποφάσισε να διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και οι ομάδες θα ξεκινήσουν από την αγωνιστική που είχαν σταματήσει στις αρχές Νοεμβρίου και με την βαθμολογία που είχαν μέχρι την διακοπή. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 129 από τις 136 ομάδες της κατηγορίας.

Πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης στη Γ’ Εθνική, μετά την αποχώρηση των επτά σωματείων

Μετά τον Γιούχτα (ΕΠΣ Ηρακλείου) και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Θράκης), ακόμη πέντε ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο αναμένεται να επαναρχίσει την Κυριακή 28 Μαρτίου. Δεν υπέβαλαν την σχετική δήλωση στην Ομοσπονδία, ο Άρης Ρεθύμνου (ΕΠΣ Ρεθύμνου), η Νεάπολη (Λασιθίου), η Δαμάστα (Ηρακλείου), ο Οπούντιος Μαρτίνου (Φθιώτιδας) και ο Μακεδονικός Φούφα (Κοζάνης). Όλα τα υπόλοιπα σωματεία υπέβαλαν τη σχετική δήλωση στην ΕΠΟ και αυτό σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει ο μαραθώνιος, θα λάβουν μέρος 129 συνολικά σωματεία, χωρισμένα σε δέκα γκρουπ.

Οι δέκα πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Βορράς και Νόττος) και θα δώσουν από τέσσερις μονούς αγώνες, μετά από κλήρωση. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ (συνολικά 4) θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου για τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Στους ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες

Στους ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].

Στους ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού ρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τρείς (3) ομάδες].

Στον 5ο όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].

Στους ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8ηη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά πέντε (5) ομάδες].

Στον 8ο όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τέσσερις (4) ομάδες].

Ο νέος χάρτης της κατηγορίας μετά τις επτά αποχωρήσεις, έχει ως εξής:

1ος όμιλος (15 ομάδες)

Αετός Ορφανού, Πανδραμαϊκός, Ορφέας Puma Ξάνθης, FC Αλεξανδρούπολη, Νέος Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου ΑΟ, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Σοχού, Ελπίς Σαππών, Αμπελοκήπων ΑΕ, Ευόσμου ΑΕ, Απόλλων Παραλιμνίου, Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου, ΑΕ Διδυμοτείχου, Αναγέννηση Θαλασσιάς.

2ος όμιλος (15)

Αγροτικός Αστέρας, Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Μακεδονικού, Θερμαϊκού Θέρμης, ΠΑΟ Κουφαλίων, ΠΟ Νέας Καλλικράτειας, Αετός Βαρβάρας, Εδεσσαϊκός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εθνικός Γιαννιτσών, Θύελλα Σαρακηνών, Νίκη Αγκαθιάς, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Αναγέννηση Πλαγιάς.

Οχτώ συνολικά αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική

3ος όμιλος (14)

ΑΕ Καρίτσας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Κεραμιδίου, Αετός Μακρυχωρίου, ΑΟ Σελλάνων, Ατρόμητος Παλαμά, Ηρακλής Λάρισας, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ερμής Αμυνταίου, Φήκης Π.Ο., Δίας Δίου ΟΦ, ΠΟ Ελασσόνας, Μετέωρα ΑΣ, Κοζάνη ΦΣ

4ος όμιλος (10)

Διαγόρας Στεφανοβικείου, Φωκικός, Ηρακλής Ψαχνών, ΑΟ Υπάτου, ΑΟ Νέας Αρτάκης, Αμβρυσσέας Διστόμου, Θησέας Αγριάς, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Αλμυρός, Αταλάντη

5ος όμιλος (14)

Αχέρων Καναλακίου, Κτην. Αστέρας Καληράχης, Πρέβεζας 2016 ΠΑΣ, Τηλυκράτης 2014, ΑΕ Λευκίμμης, Παναγρινιακός, Αμβρακικός Λουτρού, Αναγέννηση Άρτας, Θύελλα ΠΑΣ, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, Μεσολογγίου ΑΕ, Κασσιόπη, ΟΦ Αγίου Ματθαίου, Θύελλα Κατσικά.


6ος όμιλος (11)

Εθνικός, Προοδευτική, ΑΕ Μοσχάτου, Ηλιούπολη, Χαραυγιακός, Φωστήρας, ΑΣ Σαντορίνη 2020, ΑΕ Μυκόνου, Πανναξιακός, Μαρκό, Αήττητος Σπάτων, Ατρόμητος Χιλιομοδίου.
7ος όμιλος (13)

ΠΑΟ Ρουφ, ΑΕ Κηφισιάς, Άγιος Ιερόθεος, Πανναυπλιακός 2017, ΑΕ Ερμιονίδας, Κορωνίδα Κοιλάδας, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς, Σπάρτη, Πανγυθεατικός, Άρης Σκάλας, Ατρόμητος Χιλιομοδίου.

8ος όμιλος (12)

ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας, ΑΟ Καραβάς, Αιολικός, Αετός Λουτρών, ΑΠΕ Μικρασιατική, Πυθαγόρας Σάμου, ΑΕ Πυλίου Κω, Ακράτητος, Πανελευσινιακός, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης.

9ος όμιλος (13)

Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή, ΑΠΣ Ζάκυνθος, ΑΟ Τσιλιβή, Εθνικός Σκουλικάδου, ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης, ΑΟ Διαβολιτσίου, Πάμισος Μεσσήνης, Παλληξουριακός, Ναυπακτιακός Αστέρας.

10ος όμιλος (12)

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Ατσαλένιος, Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., ΑΟ Πόρου, Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΑΟ Αγ. Νικολάου, Αλμυρός ΓΠΣ, ΑΟ Παλαιοχώρας, Ρεθυμνιακός ΑΟ, Άρης Σούδας, Ν. Αστέρας Ρεθύμνου, Πλατανιάς.