Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Θεσσαλικός θρίαμβος στο Ηράκλειο / ΟΦΗ - ΑΕΛ 2 - 3

ΟΦΗ-ΑΕΛ 2-3: Θεσσαλικός θρίαμβος στη ματσάρα!    

Σε τρομερό παιχνίδι που δεν έμοιαζε με μάχη παραμονής, η ΑΕΛ έκανε τεράστιο βήμα επικρατώντας με 3-2 του ΟΦΗ, ο οποίος συνέχισε την ελεύθερη πτώση του και κινδυνεύει ακόμη περισσότερο πλέον στη συνέχεια και στα play out. Σε ένα ματς που τα είχε όλα, η ΑΕΛ έδειξε πιο αποφασιστική και πιο έξυπνη στη διαχείριση, παίρνοντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και συνεχίζοντας τη μάχη που δίνει για τη σωτηρία. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε νωρίς, αλλά με πρωταγωνιστή τον Ντουρμισάι η ΑΕΛ έφτασε στη μεγάλη νίκη. Σε ματς που εκτός από τα πέντε γκολ είχε αποβολή (Σολίς στο 2-2), δοκάρι (Μπεν Χατίρα) και πέναλτι που εκτελέστηκε δύο φορές!

Ο ΟΦΗ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και βρήκε γρήγορα το γκολ, στο 2΄, με σκόρερ τον Πασχάλη Στάικο που αξιοποίησε με πλασέ (και λίγη τύχη αφού η μπάλα κόντραρε) την πάσα του Ντε Γκούζμαν. Με τον τελευταίο να είναι ηγέτης στη μεσαία γραμμή και πρωταγωνιστής στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Διάστημα στο οποίο ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή και καλές στιγμές (με Ντε Γκούζμαν, Στάικο), ενώ και η ΑΕΛ προσπαθούσε να βγεί γρήγορα μπροστά και απειλούσε με τις ενέργειες του Ακούνια και του Νικολιά. Ο τραυματισμός του Νικολιά στο 26΄άλλαξε τα σχέδια του Φέστα, αλλά η ΑΕΛ είχε ισορροπήσει και βρήκε τη στιγμή της στο 29΄με τον Φιορίν Ντουρμισάι να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σωτηρίου. Λάθος του γκολκίπερ του ΟΦΗ που βγήκε στην άκρη της περιοχής του για να διώξει, αλλά έπεσε πάνω στον φορ της ΑΕΛ που είχε προλάβει την κεφαλιά. Έως το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, δεν υπήρχαν φάσεις, παρά μόνο μία στις καθυστερήσεις. Με τον Γκράουρ να επιστρέφει από τον πάγκο όπου είχε πάει για πρώτες βοήθειες από μικροτραυματισμό, να βγαίνει μόνος του με τον Σωτηρίου και να τον πλασάρει, αλλά ο Διαμαντής έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Γκράουρ υποδείχτηκε οφσάιντ από τον βοηθό Χαζτζηνάκο, κάτι που προκάλεσε ένταση στους πάγκους, αποβολή του Αλέξη Κούγια και κίτρινη στον Γρηγόρη Τσινό.

Γρήγορος ρυθμός και ευκαιρίες στο ξεκίνημα και της επανάληψης με ευκαιρίες για Ακούνια, Γκράουρ από ΑΕΛ και Στάικο (σουτ λίγο άουτ στο 48΄) για τον ΟΦΗ. Στο 52΄ο ΟΦΗ έχασε καλή ευκαιρία με τον Γρίβα να μην μπορεί να επωφεληθεί την προσπάθεια του Στάρτζεον και την αναστάτωση στο κέντρο άμυνας της ΑΕΛ. Στο 54΄οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή, με τον Μπεν Χατίρα να σουτάρει στο κάθετο δοκάρι από το γύρισμα του Γκράουρ! Στο 58΄πάλι απείλησε η ΑΕΛ με σέντρα σουτ του Γιακιμόβσκι να περνάει αναξιοποίητη.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Φέστα δικαιώθηκε στο 63΄, με έξοχο σουτ του Ματίας Ακούνια στη γωνία του Σωτηρίου. Με τη φάση να ξεκινά από βολέ του Νάγκι και δύο κεφαλιές από παίκτες της ΑΕΛ προς τον Ακούνια! Ανύπαρκτη η αντίδραση του ΟΦΗ αμυντικά. Ο Ντουρμισάι στο 65΄αποβλήθηκε αρχικά από τον Κουτσιαύτη για αγκωνιά στον Γιαννούλη, αλλά με παρέμβαση VAR η κάρτα άλλαξε χρώμα και έγινε σωστά κίτρινη.

Ο Σίμος έβαλε στο ματς τον Σολίς για να πάρει πράγματα στην επίθεση και ο παίκτης του ΟΦΗ τα έκανε όλα σε λίγα λεπτά. Στο 74΄πήρε πέναλτι από άτσαλο και αχρείαστο μαρκάρισμα του Ακούνια, αλλά στο 78΄αποβλήθηκε γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Γιακιμόβσκι! Το πέναλτι αξιοποίησε με δύο εκτελέσεις ο Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν, καθώς ο Νάγκι είχε βγει αντικανονικά πριν αποκρούσει στην πρώτη εκτέλεση.

Μετά την αποβολή του Σολίς, ο Σίμος έβαλε τρεις στόπερ αλλά η Λάρισα βρήκε το τρίτο γκολ πάλι με τον Φιορίν Ντουρμισάι! Από σέντρα του Γιακιμόβσκι ο στράικερ της ΑΕΛ εκτέλεσε υποδειγματικά. Αρχικά υποδείχτηκε οφσάιντ, αλλά με το VAR διαπιστώθηκε ότι ήταν σε κανονική θέση και το γκολ μέτρησε για το 2-3!

Το ματς εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και η ΑΕΛ πήρε την τεράστια νίκη. Κορυφαίοι οι Ντουρμισάι, Ακούνια, Γιακιμόβσκι, ενώ από τον ΟΦΗ οι Στάικος και Ντε Γκούζμαν στο πρώτο μέρος. Η διαιτησία του Κουτσιαύτη είχε πολύ δύσκολο έργο, αλλά όλες οι κρίσιμες αποφάσεις ήταν σωστές με την πολύτιμη βοήθεια σε κάποιες από το VAR.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Γιαννούλης. Διαμαντής, Κοροβέσης (81΄Λυμπεράκης), Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον (81΄Μαρινάκης), Γρίβας (68΄Σολίς), Σαρδινέρο (81΄Καστάνιος)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (46΄Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακομόβσκι, Κολομπίνο, Νικολιάς (26 λ.τ. Γκράουρ), Πινακάς, Ακούνια, Μπεν Χατίρα (77΄Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι (87΄Νούνιτς)