Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Από Τόπο σε Τόπο: Αποκριάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα

 

Στην Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Από Τόπο … σε Τόπο» με τον δημοσιογράφο, μουσικολόγο - λαογράφο Χρήστο Μυλωνά, που θα μεταδοθεί στις 14 Μαρτίου στις 12.00 και στις 15 Μαρτίου την ίδια ώρα, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, με τραγούδια και χορούς από  διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο «Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προ­στασίας Παιδιών» στο Χαϊδάρι Αττικής, με την ευγενική φροντίδα του Προέδρου του Ιδρύματος Γιώργου Χριστοφοράκη και της Διευθύντριας Βασιλικής Μανούση.

 Συμμετέχουν:

- Οι τραγουδιστές Αγγελική Κονιτοπούλου, Κώστας Τζήμας και Θεόφιλος.

- Το τμήμα παραδοσιακών χορών Στέγης Πολιτισμού Γρηγορούσας Δήμου Χαϊδαρίου.

- Ο πολιτιστικός σύλλογος Αμπελοκήπων Αθηνών.

- Η χορευτική ομάδα της Μαρίας Κλουβάτου «Χορο-αχλιστός», με έδρα το Γαλάτσι Αττικής.

- Το θέατρο σκιών των Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

- Το μουσικό συγκρότημα «Ρεμπετιέν» με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Παίζουν οι μουσικοί:  Στο κλαρίνο ο Πέτρος Χαλκιάς, στο βιολί οι Βασίλης Κλουβάτος Δη­μήτρης Λέζος και Κώστας Κικίλης, στο λαούτο οι Νικόλας Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ράπτης και Νίκος Αρβανίτης, στο σαντούρι η Ιωάννα Ρήγα, στη φλογέρα ο Ανδρέας Νιάρχος, στο ντα­ούλι ο Βασίλης Ι. Οικονόμου,  στο ντέφι ο Μιχάλης Μπακάλης και στην τσαμπούνα ο Λευτέρης Μαντζιούκας.

Αρχισυνταξία-Λαογραφική έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς. Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος. Εκτέλεση Παραγωγής: Παναγιώτης Κακαβιάς.

Αποκριάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα

Tην Κυριακή της Αποκριάς 14/3 στις 12:00 και σε επανάληψη την Καθαρά Δευτέρα 15/3 στις 12.00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία