Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για 2 εβδομάδες - Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα– Παράταση του lockdown στην Αττική - Στο βαθύ κόκκινο παραμένει η Κορινθία

 

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2021/02/xardalias-960x640.jpg 



Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την Επικράτεια» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέρα του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές που λειτουργούσαν δια ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο», τόνισε. Από το μέτρο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Παράταση του lockdown στην Αττική

Νωρίτερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχαν ήδη εισηγηθεί την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία της χώρας, ανεξάρτητα με την κατηγορία που βρίσκεται η περιοχή τους, καθώς και την ένταξη άλλων εννέα περιοχών στο «βαθύ κόκκινο».  Στην εισήγησή τους, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν επίσης την παράταση του «σκληρού lockdown» στην Αττική.