Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Μυθική έμπνευση του Μπουχαλάκη και πρόκριση στους 4 για τον Ολυμπιακό μετά από μία απρόσμενη φάση κατάφερε να ισοφαρίσει τον Άρη σε 1-1 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

 Άρης - Ολυμπιακός: Το απίστευτο γκολ του Μπουχαλάκη για το 1-1 (vid) 

Με ένα μυθικό γκολ από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 87’, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι με τον Αρη και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου – Ένα γήπεδο, που εμπνέει τον διεθνή άσο, που είχε σκοράρει δύο γκολ στο ματς του πρωταθλήματος!

Του αρέσουν τα θρίλερ του Ολυμπιακού, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που έχει γίνει στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Πριν μία εβδομάδα απέκλεισε την Αϊντχόφεν με γκολ

στο 87' και τώρα στο ίδιο λεπτό "χτύπησε" τον Άρη. Με το 1-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μία πρόκριση που την οφείλουν στην εξυπνάδα του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έβαλε το πιο πονηρό γκολ της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο 54' με το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Ο Άρης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να συνεχίσει αυτός την πορεία του στο Κύπελλο, κατέθεσε και τη ψυχή του, αλλά την πάτησε στο τέλος με ένα απίθανο γκολ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Άρη βάζοντας αρκετά νέα πρόσωπα και παίζοντας με 4-4-2. Ο Κρίστινσον υπερασπίστηκε την εστία με Ανδρούτσο, Σωκράτη, Μπα και Χολέμπας στην άμυνα. Μπουχαλάκης, Σίλβα ήταν οι χαφ, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και οι Χασάν, Κάιπερς στην επίθεση. Όσον αφορά στον Άρη ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Ο Κουέστα έπαιξε στον "1" με τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ροζ και Σάκιτς στην άμυνα. Σάσα, Τζέγκο ήταν οι χαφ του με Μανσίνι, Μπερτόγλιο και Γκάμα να παίζουν στην επίθεση και τον Μάνο στην κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση και με τον Άρη να δείχνει ότι είχε μπει στο γήπεδο για να τα δώσει όλα για την πρόκριση. Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου σε κάποιες περιπτώσεις επιστράτευσαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων. Στο 8' ο Κάιπερς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 και στο 9' απάντησε ο Άρης με τον Σάσα να αστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Άρης συνέχισε να βγάζει επιθετικότητα με το ματς να έχει αποκτήσει ένα ωραίο και γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να φτάνουν αρκετά εύκολα στην εστία του Κρίστινσον, αλλά υστερούσαν στην τελική πάσα. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει ένα πρόβλημα συνοχής λόγω των αρκετών αλλαγών που είχαν γίνει στο αρχικό σχήμα.

Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, όμως από το 25' και μετά ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε να ψάχνει το γκολ. Ο Άρης είχε χάσει έδαφος στο γήπεδο, αφού είχαν περάσει 25 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων πίεσε αρκετά και δυσκόλεψε την ανάπτυξη των "ερυθρόλευκων". Προσπάθησε ο Ολυμπιακός με Ραντζέλοβιτς και Μασούρα, αλλά είναι αλήθεια ότι η καλή φάση έλειψε από το παιχνίδι. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια το οποίο έμοιαζε και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε με τον Ραντζέλοβιτς να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Κουέστα. Τελικά ο Άρης στο 50' βρήκε τον τρόπο να βάλει "φωτιά" στο παιχνίδι. Στο 50' ο Γκάμα έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού από μαρκάρισμα του Ανδρούτσου και ο Γκεστρανιους έδειξε την άσπρη βούλα. Η φάση ήταν αρκετά δύσκολη και ο ρέφερι χρειάστηκε πέντε λεπτά για να πάρει την οριστική του απόφαση που δεν φαίνεται καθαρά ο Ανδρούτσος να ανατρέπει τον αντίπαλο του. Τελικά στο 54' ο Γκάμα εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Κρίστινσον για να κάνει το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ για να πάρει την πρόκριση. Ο Άρης από την πλευρά του άλλαξε την τακτική του μετά το 1-0 και κλείστηκε στο μισό γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα και προσπάθησαν με μαζική άμυνα να καταστρέψουν την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Στο 65' ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι Εμβιλά, Μπρούμα και Φορτούνη σε μία προσπάθεια να εντείνει την πίεση του στους γηπεδούχους. Στο 76' ο Μαρτίνς προχώρησε σε νέες αλλαγές, αφού παρά την προηγούμενη παρέμβαση του δεν είχε αλλάξει κάτι. Έβαλε τον Ελ Αραμπί και τον Καμαρά αντί των Μπα, Κάιπερς. Μάλιστα από εκείνο το σημείο και μετά ο Εμβιλά έπαιξε στόπερ στο πλευρό του Σωκράτη.

Ο Ολυμπιακός αν και πίεζε τον Άρη δεν μπορούσε να φτιάξει φάση και σκοράρει. Η άμυνα των "κιτρινόμαυρων" αισθανόταν να σφίγγει ο κλοιός, αλλά μέχρι εκεί. Τελικά τη λύση έδωσε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με ένα ευρηματικό γκολ, με έναν τρόπο που θα μείνει στην ιστορία. Ο Κρητικός χαφ έμεινε στο δοκάρι, ενώ ο Κουέστα είχε τη μπάλα στα χέρια και ετοιμαζόταν να δώσει συνέχεια με βολέ. Χωρίς να έχει δει τον Μπουχαλάκη άφησε τη μπάλα κάτω ο Κρητικός μέσος μπήκε στο γήπεδο του την έκλεψε και έκανε το 1-1 στο 87' δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Άρης: Κουέστα - Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς - Σάσα, Τζέγκο - Μανσίνι (75' Σίλβα), Μπερτόγλιο (68' Μπρούνο), Γκάμα(86' Μπεναλουάν) - Μάνος (75' Κάτσε)

Ολυμπιακός: Κρίστινσον - Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα (77' Καμαρά), Χολέμπας - Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (66' Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66' Φορτούνης), Μασούρας (66' Μπρούμα)- Κάιπερς (76' Ελ Αραμπί), Χασάν.

Ετσι  στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου πέρασαν  ο ΠΑΟΚ , που πήρε την ισοπαλία στην έδρα της Λαμίας με 1-1 ,ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ εις βάρος του Βόλου και ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά το προφίλ των ρεβάνς του Κυπέλλου:

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (52' Τζέιμς - 14' Νινούα)

Πρώτο παιχνίδι: ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2  ( 6', 67' Τζόλης, 16' Σβαμπ, 82' Ροντρίγκο, 88' Κρμέντσικ - 11' Αντέτζο, 24' Μπεχαράνο)

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (20:00)

Πρώτο παιχνίδι: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1(Παμλίδης (21’), Κάργας (67’)- Μακέντα (2’))

Βόλος - ΑΕΚ 1-0 (35' πεν. Δουβίκας)

Πρώτο παιχνίδι: ΑΕΚ - Βόλος 4-2 (25’ Μάνταλος, 29’, 32’ Τάνκοβιτς, 36’ (πεν.) Ολιβέιρα - 14’ Δουβίκας, 57’ Μήτογλου.)

Άρης - Ολυμπιακός  1- 1  (πεν. 54' Γκάμα - 87' Μπουχαλάκης)

Πρώτο παιχνίδι: Ολυμπιακός - Άρης 2-1 (1’, 14’ Χασάν - 4’ Μπα (αυτ.))