Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Απέφυγε το πάθημα του Παναθηναϊκού η «Ένωση». Έχασε με 1 - 0 από το Βόλο...

Βόλος - ΑΕΚ 1-0: Απέφυγε το πάθημα του Παναθηναϊκού η «Ένωση»! 

Παρότι έχασε 1-0 από τον Βόλο και παρότι αγχώθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει στην 4αδα χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο η ομάδα του Χιμένεθ προσέθεσε μια ακόμη κακή εμφάνιση στο παθητικό της μ' αποτέλεσμα να αγχωθεί.


Αφού κατάφερε ν' αντιπαρέλθει την αρχική πίεση των γηπεδούχων βρέθηκε πίσω στο σκορ από το αχρείαστο πέναλτι του Τσιντώτα (αντί του Αθανασιάδη στα γκολπόστ) επί του Νίνη που αξιοποίησε ο Δουβίκας (35').

Ο Βόλος πίεζε την αντίπαλο του που φοβήθηκε μην πάθει τα... χθεσινά του Παναθηναϊκού μ' αποτέλεσμα ν' ασχοληθεί ελάχιστα με τη δημιουργία.

Ουσιαστικά μόνο μια ευκαιρία είχε από λάθος αντιπάλου αλλά ο Κλέιμαν νίκησε τον Ανσαριφάρντ (59').

Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να περιορίσουν τους κινδύνους στην εστία τους αλλά η αποβολή του Χνιντ - που μπήκε στο 83' και στο 93' αντίκρυσε την κόκκινη με δύο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά! - διατήρησε το σασπένς μέχρι τέλους.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν – Τέκιο (70’ Ριένστρα), Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι – Τσοκάνης (83’ Μαρτίνες), Νίνης – Περέα (62’ Μπουένο), Μπαρτόλο, Μπαριέντος - Δουβίκας,

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας - Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες - Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (λ. τρ. 83’ Χνιντ), Σιμάνσκι – Γκαρσία (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (83’ Μαχαίρας).

Ετσι  στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η ΑΕΚ , όπως πρόκριση εξασφάλισαν ο  ΠΑΟΚ που πήρε την ισοπαλία στην έδρα της Λαμίας με 1-1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και τη νέα του νίκη με 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. '

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη ο Ολυμπιακός (20:00, CS1) θέλει απόψε να υπερασπιστεί το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος που κατέκτησε πέρσι. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ2-1 στο πρώτο παιχνίδι και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.. Για τον αγώνα  της Θεσσαλονίκης περισσότερα μετά την λήξη του.