Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μονεμβασία: Εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19

  

Δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν στην περιοχή της Μονεμβασίας, σε Έλληνες κατοίκους και υπάρχει πιθανότητα για μεγαλύτερη διασπορά.

Ήδη τα στελέχη του Δήμου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβασίας, προβαίνουν σε ιχνηλάτηση  και ειδοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, για να εντοπιστούν οι στενές και οι λιγότερες στενές επαφές των κρουσμάτων.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μονεμβασίας, εφιστά την προσοχή τόσο στις στενές επαφές, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού όσο και στις λιγότερες στενές, οι οποίες όπως αναφέρεται θα πρέπει να υποβληθούν τουλάχιστον σε Rapid test.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να παραμείνουν για κάποιο διάστημα απομονωμένοι στο σπίτι τους.

Τέλος ο Δήμος Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, δωρεάν Rapid test, στη Μονεμβασία, στο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου, από 09:00 πμ – 12:00 μμ, σε όσους κατοίκους προσέλθουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΝΕΛΑΚΗΣ