Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Έγκριη σύμβασης που αφορά ανέγερση κτιρίου, πολλαπλών χρήσεων, στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

  

Σημαντικά έργα πέρασαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

* Για την Κορινθία, εγκρίθηκε η σύμβαση για τις μελέτες ωρίμανσης και για τα τεύχη δημοπράτησης που αφορούν την ανέγερση κτιρίου, πολλαπλών χρήσεων, στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

Επίσης, εγκρίθηκε και το πρακτικό της επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού, για έργο συντήρησης της εθνικής οδού 66 Νεμέα-Ψάρι-Σκοτεινή, στο τμήμα της Κορινθίας.

* Για την Π.Ε. Λακωνίας, εγκρίθηκε η κατανομή πιστώσεων για αποκατάσταση ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ εγκρίθηκε και το πρακτικό της δημοπρασίας για το έργο συντήρησης του δρόμου Αρεόπολη-Κότρωνας-Γερολιμένας.

* Για την Αρκαδία, εγκρίθηκε η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο της ανάπλασης και της ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής, στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα Γορτυνίας, ενώ υπήρξε οριστικός μειοδότης, για έργα συντήρησης-σήμανσης του δρόμου Τρίπολης-Σπάρτης, αλλά και για την αντικατάσταση τμήματος αγωγού σε εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Γορτυνία.

* Τέλος, για την Αργολίδα, η Επιτροπή, ενέκρινε την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου που αφορά το δρόμο απ΄τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας, με κατεύθυνση το δρόμο Νεμέας-Δερβενακίου.