Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: «Απλή Μετάβαση»

   


Με την προβολή της παράστασης  «Απλή Μετάβαση» αυτό το Σάββατο στις 21:00 συνεχίζε­ται το αφιέρωμα στο Εθνικό Θέατρο από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

 Η «Απλή Μετάβαση» είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμε­νε.  Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους πιο ανήσυ­χους σύγχρονους δημιουργούς, ενώ τη

σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο νέος και πολυτάλαντος Μί­νως Θεοχάρης. Συνεργάζονται με τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη κι έναν ξεχωριστό μικτό θίασο, ηθοποιών και τραγουδιστών (Κ. Ασπιώτης, Μ. Διακοπαναγιώτου, Χ. Κεφαλά, Μ. Ρίζου, Δ. Κωνσταντακόπουλος, Α. Παλαμάρης κ.α).

Κυριακή πρωί, Άνοιξη του 2017, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο με­τά την ενεργοποίηση του Brexit, με τον φόβο των κλειστών συνόρων και την απειλή μιας χαμέ­νης τελευταίας ευκαιρίας για απόδραση. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρο­μίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοι­ράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους.

Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελ­ματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοι­νός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου. 


Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται το επόμενο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου με την προβολή της πα­ράστασης «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε». Όλες οι μεταδόσεις είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση και από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία