Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το αίτημα για παράταση της κοινωφελούς των Δήμων και στην Κορινθία

 https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2019/01/psuxogios-1.jpg

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισυνάπτοντας την επιστολή 29 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ζητώντας την παράταση του προγράμματος.

συνέχεια της Ερώτησης που είχε συνυπογράψει ο κος Ψυχογιός με 40 ακόμα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την οποία ζητούσαν τα εν λόγω προγράμματα να μην μετατραπούν σε προγράμματα ανακύκλωσης ανεργίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η πανδημική κρίση έφερε νέα δεδομένα

Η αναφορά κατατίθεται σε και η ενίσχυση του δημόσιου τομέα, ειδικά των κρίσιμων υπηρεσιών του, κρίνεται ως αναγκαία ακόμα και από τους σκληρά νεοφιλελεύθερους πολιτικούς χώρους. Αιτήματα τα οποία επαναλαμβάνει και τονίζει ο βουλευτής δια της Αναφοράς,  επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος η μη παράταση του προγράμματος να οδηγήσει ξανά τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Επισυνάπτεται το κείμενο της Αναφοράς καθώς και αυτό της επιστολής των 29 εργαζομένων.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 

 

Θέμα: «Παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ζητούν με επιστολή τους 29 εργαζόμενοι της ΠΕ Κορινθίας» 

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός,καταθέτει ως Αναφορά την από 25/2/2021 επιστολή 29 εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στην Π.Ε. Κορινθίας, με την οποία ζητούν την παράταση του προγράμματος. 

Οι υπογράφοντες την επιστολή τονίζουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παράταση που αιτούνται καθώς αφενός συμβάλλουν στην ομαλότερη λειτουργία των υπηρεσιών που απασχολούνται και αφετέρου οι ίδιοι εργάζονται μετά από διάστημα μακροχρόνιας ανεργίας, κατάσταση στην οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επανέλθουν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας. 

Συμμεριζόμαστε πλήρως το αίτημά τους και προσυπογράφουμε ότι τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, πρέπει να παρέχουν πραγματικά εφόδια εξόδου από αυτήν καιδεν πρέπει να αρκούνται στην ανακύκλωσή της. 

ΣΥΝ: Επισυνάπτεταιτο κείμενο της επιστολής των 29 εργαζομένων. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

 Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2021 

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 

=========

 

Ψυχογιός Γεώργιος