Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

4-3-3 Vs 4-2-3-1: Οι επιλογές του Μαρτίνς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού

 4-3-3 Vs 4-2-3-1: Οι επιλογές του Μαρτίνς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού 

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία θα πρόκειται για κατόρθωμα αν ο Ολυμπιακός δώσει ξανά ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Η εικόνα του δεν δείχνει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι Πειραιώτες επί της ουσίας έχουν καθαρίσει με το 46ο πρωτάθλημα και το ματς με την PSV Αϊντχόφεν είναι όλα τα λεφτά.

Η αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης με τους Ολλανδούς είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, όμως, πριν από αυτήν υπάρχει ένα μεγάλο ματς. Όσο κι αν η κόντρα με τον ΠΑΟΚ έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια, ένα ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δεν παύει να είναι ξεχωριστό για τους Πειραιώτες.

Το ντέρμπι με τους "πράσινους" είναι όλα τα λεφτά στον Ρέντη με τον Πέδρο Μαρτίνς να θέλει πάση θυσία τη νίκη. Ξέρει πλέον πόσο σημαντικό είναι για τους "ερυθρόλευκους" μία νίκησε επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα εκτός έδρας. Επιπλέον θέλει η ομάδα του να διατηρήσει το αήττητο σερί και φυσικά να μη χάσει το ρεκόρ.

Ο Πορτογάλος έχει πολλά στο μυαλό του όσον αφορά στην ενδεκάδα και όπως συνηθίζει δεν ανοίγει τα χαρτιά του πριν το παιχνίδι. Ένα θέμα που φαίνεται να τον προβληματίζει έχει να κάνει με τον σχηματισμό που θα παρατάξει την ομάδα του.

Το 4-3-3 είναι φαβορί γι' αυτό το παιχνίδι, αφού είναι το σχήμα που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα του Πειραιά. Και έχει σημασία να δούμε σε πόσα μεγάλα ματς του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος το απαρνήθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Με 4-2-3-1 έπαιξε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ με την οποία έμεινε στο 1-1. Με 4-2-3-1 έπαιξε και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και επίσης έμεινε στο 1-1.

Με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπαιξε με 4-3-3 και νίκησε με σκορ 1-0. Με 4-3-3 έπαιξε και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη και νίκησε με σκορ 2-1. Στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και επικράτησε με 3-0, ενώ στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 4-3-3.

Παρατηρούμε ότι το μοναδικό μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που νίκησε με 4-2-3-1 είναι το 3-0 επί της ΑΕΚ στο Φάληρο. Σε δύο εκτός έδρας που το εμπιστεύτηκε ο Μαρτίνς δεν τον δικαίωσε και τις νίκες του τις έχει με το 4-3-3. Προφανώς και κάτι δείχνει όσον αφορά στη συμπεριφορά της ομάδας του Πειραιά και γι' αυτό ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχει τον πρώτο λόγο για τον αγώνα της Λεωφόρου.