Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation «Βραβεία Στράτος Στασινός»

  

  


 

Με την προβολή της συλλογής «Βραβεία Στράτος Στασινός» συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ελληνικό animation από την Τηλεόραση της Βουλής, λίγο πριν την προγραμματισμένη απονομή των φετινών Βραβείων «Στράτος Στασινός» για την καλύτερη ελληνική ταινία κινουμένων σχε­δίων του 2020, η οποία θα γίνει ψηφιακά στις 31/1/2021.

Απόψε τα μεσάνυχτα και σε επανάληψη αύριο Σάββατο στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ο Τη­λεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα προβάλλει στη ζώνη «Μικροκύματα» ταινίες που έχουν λάβει το Βραβείο «Στράτος Στασινός», ξεκινώντας με δυο ταινίες αφιερωμένες στη μνήμη δημιουργών που έφυγαν πρόσφατα: την ταινία «Βερίκοκα» του Σπύρου Σιάκα, που βασί­στηκε σε σενάριο του εκλιπόντος επίτιμου Προέδρου της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ Ιωάννη Βασιλειάδη και την ταινία «Η Αυγή στα Μάτια σου», που είχε υλοποιηθεί από τον Άκη Ψάιλα, ταλαντούχο δημιουργό που δεν πια μαζί μας.

Αναλυτικά οι ταινίες που περιλαμβάνονται στην ωριαία ανθολογία «Βραβεία Στράτος Στασι­νός» είναι οι εξής: Βερίκοκα, Σπύρος Σιάκας, 2015 (εις μνήμην Ι. Βασιλειάδη), Η Αυγή στα Μάτια σου, Άκης Ψάιλας, 1997, Περίπατος, Στράτος Στασινός, 1979, Safe place, Άγγελος Ροδιτάκης, 2014, The Guillable Kiss of Mr Patokos, Αλέξανδρος Αποστολάκης, 2014, MyStuffedGranny, Effie Pappa, 2014, Dinner For Few, Νάσος Βακάλης, 2014, Mrs. Metro, Άγγελος Παπαντωνίου, 2016, Heatwave, Φωκίων Ξένος 2019.

Η συνέχεια του αφιερώματος θα δοθεί στις 29/1 με τη συλλογή «Πειραματιστές» ενώ το α­φιέρωμα ολοκληρώνεται στις 5/2 με τη συλλογή «Ταλαντούχες Δημιουργοί».

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία