Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στη λαική αγορά στο Ξυλόκαστρο Πραγματοποιήθηκαν 85 rapid test εκ των οποίων βρέθηκαν 2θετικά κρούσματα. Την Τρίτη rapid test στο Δερβένι..

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Σήμερα Παρασκευή 29/01,  πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού από τις 9.30 - 11.30  στη Λαϊκή Αγορά Ξυλοκάστρου,  σε πολίτες, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πραγματοποιήθηκαν 85  rapid test εκ των οποίων βρέθηκαν 2 θετικά κρούσματα.

Όπως ανακοινώνεται  από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται  την Τρίτη 02/02 στην Κοινότητα Δερβενίου στο Τουριστικό Περίπτερο. όπου  θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού σε πολίτες, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Η διενέργεια των τεστ θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. και θα διαρκέσει έως και τη 11.00 μ.μ., με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Οι πολίτες που θα υποβληθούν στο τεστ πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ για τη μετάβασή τους θα χρησιμοποιούν τον κωδικό 1.

Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.