Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Νικοπολίδης και Μήτρογλου οι Έλληνες ρέκορντμεν στο Champions League

 Νικοπολίδης και Μήτρογλου οι Έλληνες ρέκορντμεν στο Champions League (λίστες)  

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Κώστας Μήτρογλου φιγουράρουν από την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των καταλόγων του Champions League.

Η UEFA παρουσίασε ένα αφιέρωμα στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ στο θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και της μετεξέλιξής του, του Champions League.

Δεδομένης της πληθώρας των παικτών η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έθεσε όριο για να συμπεριληφθεί κάποιος στις λίστες της τις 50 και πλέον εμφανίσεις και τα γκολ.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Ισπανός τερματοφύλακας Ίκερ Κασίγιας με 181 αλλά δεν θα είναι για πολύ ακόμη, αφού αναμένεται να τον ξεπεράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 178.

Πρώτος στους σκόρερ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 135 γκολ κι ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Λιονέλ Μέσι που έχει 118.

Από ελληνικής πλευράς, πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης με 71 τις οποίες έκανε φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον Ολυμπιακού.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός, Ίντερ, Μπενφίκα) με 62 συμμετοχές, στην τρίτη ο Γιώργος Ανατολάκης του Ολυμπιακού με 56 παιχνίδια, στην τέταρτη ο Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός, Ρόμα και Νάπολι) με 53 παιχνίδια και στην πέμπτη θέση ο Κώστας Κατσουράνης (ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκός, και ΠΑΟΚ με 50.

Στη λίστα των σκόρερ φιγουράρει στην πρώτη θέση από την Ελλάδα ο Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός, Μπενφίκα) με 16 γκολ. Στη δεύτερη θέση είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης με 13 γκολ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, στην τρίτη θέση ο Γιώργος Σαμαράς με 10 γκολ και στη τέταρτη ο Δημήτρης Σαραβάκος (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) επίσης με 10 γκολ.