Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Αθ. Σαφάκας

 Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πα... 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Σαφάκας και η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από το Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας, στις 3 το μεσημέρι. Με τη σύζυγό του Αφροδίτη απέκτησαν δύο παιδιά κι ευτύχησε να δει κι ένα εγγόνι.Είχε διατελέσει μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1982 μαζί με τον φαρμακοποιό Λάμπη Ζαριφόπουλο και τον δικηγόρο Γιάννη Μαράτο.

Το αντίο του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα, ο οποίος είχε μακρά φιλία με τον εκλιπόντα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΦΑΚΑ, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματός μας, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία, 

Αποφασίζει

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 28/12/2020 ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδημία του Αθανασίου Σαφάκα, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Σήμερα το πρωί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών απώλεσε ένα σημαντικό στέλεχός της, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος (1983-1986), Αθανάσιο Σαφάκα. Η είδηση της απώλειας του Αθανασίου Σαφάκα προκάλεσε έντονη θλίψη, στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε εμένα καθώς είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και να με συνδέει μαζί του μακρά και ειλικρινή φιλία. Ο εκλιπών, επιστήμονας, ανήσυχος ερευνητής και εξαιρετικός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά μέλη της κοινότητάς μας, ο οποίος για περισσότερα από 35 έτη υπηρέτησε την Εκπαίδευση και την Έρευνα με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση.

Η προσφορά του εκλιπόντος υπήρξε ευρεία, τόσο στην ανάπτυξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών, αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία διετέλεσε Κοσμήτορας. Ως Δάσκαλος δίδαξε με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και με άξονα πάντα την Αριστεία. Έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα, δεν περιορίστηκε μόνο στα επιστημονικά του καθήκοντα, αλλά διετέλεσε και σε πλήθος διοικητικών θέσεων του Ιδρύματος, με κορυφαία την Πρυτανική του θητεία την περίοδο 1983-1986.

Ο Αθανάσιος Σαφάκας, με το υψηλό ήθος, την ιδιαίτερη ευγένεια, την ευρεία παιδεία, την εξωστρέφεια και την σημαντική προσφορά του σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του.

 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ

thebest.gr