Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ !

https://iliaskatsoulis.gr/wp-content/uploads/2018/11/katsoulas.jpg https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/2019/11/2000_0.jpg

Ο επικεφαλής του  Συνδυασμού "ΕΝΕΡΓΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ" του Δήμου Ξυλοκάστρου
- Ευρωστίνης  κ. Επαμεινώνδας Κατσούλας , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/12/2020, πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την απόσυρση του ΑΤΜ που διατηρούσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) στο Δερβένι.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την πρότασή μας και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την ΕΤΕ την αναθεώρηση της απόφασής της.
Πρόκειται μια ακόμη δυσμενή εξέλιξη για το Δερβένι, που μετά και την προ μηνών παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς, δεν διαθέτει πλέον κανένα τραπεζικό κατάστημα.
Η συνεχιζόμενη αποψίλωση του Δερβενίου από δημόσιες και τραπεζικές υπηρεσίες υποβαθμίζει περισσότερο τον τέως Δήμο Ευρωστίνης, ενώ υποχρεώνει τους κατοίκους του να μετακινούνται 20 και πλέον χιλιόμετρα για μια απλή τραπεζική συναλλαγή.
Η απόφαση της ΕΤΕ καταδικάζει το Δερβένι σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της διαρκώς μειούμενης οικονομικής δραστηριότητας και πρέπει να ανακληθεί.
Καλούνται οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να συνταχθούν με το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, και να συμβάλλουν στην άρση της απόφασης απόσυρσης του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης και κατάθεσης χρημάτων της ΕΤΕ.
Στην παρούσα φάση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διατήρηση του ΑΤΜ της ΕΤΕ στο Δερβένι αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για βαρύτητα για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των οικονομικά ασθενέστερων.
 
ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΣΤΡΟΥ -  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ