Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

«Βάστα κορωνοϊέ!»: Τώρα οι μαυραγορίτες ξορκίζουν το εμβόλιο

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Βάστα Ρόμελ!», φώναζαν οι μαυραγορίτες της Αθήνας, παρακαλώντας να συνεχιστεί ο πόλεμος για να συνεχίσουν το ληστρικό έργο τους. Ευτυχώς ο Ρόμελ δεν βάστηξε, καθώς στη δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν (23 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 1942) οι συμμαχικές δυνάμεις έσπασαν τις γραμμές των Ναζί και υποχρέωσαν τον Ρόμελ σε υποχώρηση.

«Βάστα κορωνοϊέ!», φωνάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο συμπεριφέρεται όπως καμιά αντιπολίτευση στην Ευρώπη – πλην Λεπέν στη Γαλλία, Σαλβίνι στην Ιταλία, ακροδεξιοί στην Ισπανία και στη Γερμανία (VOX και AfD) – βρίζοντας, πετροβολώντας και με απίστευτη χαιρεκακία, αλλά δίνει και την μάχη του… εμβολίου!

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον αρνητή του εμβολίου, εκδίδοντας ανακοινώσεις για «ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει».

Και στις 18 Νοεμβρίου, όταν ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «εμπόριο ελπίδας».

Βάστα κορωνοϊέ, λοιπόν! Οι μαυραγορίτες του πόνου, αυτοί που τρέφονται από την αναζωπύρωση της πανδημίας – αλήθεια η Ελβετία δεν έχει χρήματα για ΜΕΘ και γιατρούς και κουβάλησε στα νοσοκομεία της τον Στρατό; - αυτοί που από το πρωί ως το βράδυ σκορπούν την απελπισία και την απογοήτευση, έχουν τώρα πάθει πανικό με το εμβόλιο.

Βλέποντας ότι η προοπτική του εμβολίου αλλάζει την ψυχολογία – και στην οικονομία – έχουν κυριολεκτικά πάθει σοκ.

Έτσι, ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, αποφάσισε να μεταφέρει την αγωνία του και στο βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή του επί του προϋπολογισμού.

Μας προειδοποίησε, λοιπόν, να μην αναφερόμαστε στο εμβόλιο, μιλώντας για «άκαιρη και εν πολλοίς θριαμβολογική προσέγγιση ότι το εμβόλιο έρχεται, για ένα εμβόλιο το οποίο ακόμα δεν έχουμε έγκριση από κανένα διεθνή επιστημονικό φορέα, που βεβαίως είναι αισιόδοξη προοπτική αλλά εμβόλιο εγκεκριμένο από το FDA τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή. Άρα, η συζήτηση για χρονοδιαγράμματα είναι εν πολλοίς στον αέρα».

Αυτά μας είπε ο κ. Ξανθός στις 25 Νοεμβρίου.

Τι είναι όλοι αυτοί μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ;

Προσέξτε τώρα! Την ίδια ακριβώς ημέρα:

-Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωνε: «Οι πρώτοι πολίτες μπορεί να έχουν κάνει το εμβόλιο πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου». Υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει έξι συμβόλαια και παρότρυνε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τα προγράμματα εμβολιασμού!

Αλλά τι είναι η Ούρσουλα μπροστά στον Ξανθό;

-Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, δια της γενικής διευθύντριάς του Έμερ Κουκ δήλωνε: «Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μια θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα».

Αλλά τι είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μπροστά στον Ξανθό;

Στις 17 Νοεμβρίου, το Βέλγιο ανακοίνωσε πως ειδική δύναμη θα αναλάβει τον εμβολιασμό.

Αλλά εκεί δεν υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑ και Ξανθός να τους απαγορεύουν να μιλούν για το εμβόλιο!

Στις 19 Νοεμβρίου, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κάλεσε τις χώρες να καταρτίσουν προγράμματα εμβολιασμού.

Προφανώς δεν σκέφθηκε να ρωτήσει προηγουμένως τον ΣΥΡΙΖΑ!

Στις 19 Νοεμβρίου, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι συνέστησε task force ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού τον Ιανουάριο. Και καθόλου δεν διαφώνησε η αντιπολιτευόμενη Κεντροδεξιά που υπερψήφισε τα μέτρα των Σοσιαλιστών.

Αλλά τι είναι ο Αντόνιο Κόστα μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ξανθό;

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η Ισπανία έχει πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού και στις 24 Νοεμβρίου ο Ισπανός υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο αρχίζει στην Ισπανία εκστρατεία εμβολιασμού. Και καθόλου δεν διαφώνησε το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα εκεί.

Αλλά τι είναι και ο Σάντσεθ μπροστά στον Ξανθό;

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στα τέλη Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου.

Αλλά τι είναι ο Μακρόν μπροστά στον Ξανθό;

Η Αυστρία ανακοίνωσε έναρξη εμβολιασμού τον Ιανουάριο και ότι έχει εξασφαλίσει 16,5 εκ. δόσεις.

Αλλά τι είναι ο Κουρτς μπροστά στον Ξανθό – ου μην αλλά και οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες που ψήφισαν μαζί με τον Κουρτς;

Στις 23 Νοεμβρίου, ο Γερμανός υπουργός υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι «ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους».

Αλλά τι είναι ο Γενς Σπαν μπροστά στον Ξανθό;

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διανομή 40 εκ. δόσεων ως το τέλος του έτους.

Καναδάς, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο παρήγγειλαν εκατομμύρια δόσεις με διμερείς συμφωνίες.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με κινεζική εταιρία για 50 εκ. δόσεις και ο υπουργός υγείας Κότζα ανακοίνωσε έναρξη εμβολιασμών στις 11 Δεκεμβρίου.

Και τέλος, στις 24 Νοεμβρίου, ο CDC  ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αλλά τι είναι όλοι αυτοί, τι είναι ο CDC μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Ξανθό;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η απαγορευμένη λέξη

Επομένως: Για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει σιγή ασυρμάτου στην Ελλάδα; Γιατί παθαίνουν όλοι ταραχή όταν ακούνε τη λέξη εμβόλιο; Για ποιο λόγο θέλουν να επιβάλουν λογοκρισία, να μας απαγορεύσουν να προφέρουμε την… απαγορευμένη λέξη;

Γιατί αν όχι επειδή ελπίζουν να… βαστήξει ο Ρόμελ, να συνεχιστεί η πανδημία, να γίνεται χαμός (παντού, αλλά αυτοί στην Ελλάδα βρίζουν), για να μπορούν να κάνουν πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο και στον θάνατο;

Είχε μια εξήγηση γι’ αυτό ο κ. Ξανθός στη Βουλή. Όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται αυτό το κλίμα ότι περίπου η μπόρα πέρασε και άρα λοιπόν δεν χρειάζεται. Αυτό είναι η πολιτική ουσία του θέματος. Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε με μόνιμο και σταθερό τρόπο στο δημόσιο σύστημα υγείας διότι η μπόρα θα περάσει και θα επιστρέψουμε στη γνωστή γραμμή την οποία την ξέραμε, ήταν στο πρόγραμμά σας, ήταν στις προγραμματικές σας δηλώσεις, και μας τη λέγατε όλο το πρώτο ενιάμηνο της διακυβέρνησής σας μέχρι να έρθει η πανδημία, ότι τα νοσοκομεία τα κρατικά είναι σπάταλα, αντιπαραγωγικά και πρέπει να τα μπολιάσουμε με την κουλτούρα του ιδιωτικού τομέα, να κάνουμε ανοίγματα στην αγορά, να δώσουμε χώρο σε ιδιώτες επενδυτές να κάνουνε ΣΔΥΤ. Αυτό ήταν το αφήγημα σας».

Προσέξτε τώρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Ξανθός, όλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί και δεν θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ».

Και ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της υγείας είναι μειωμένος κατά 600 εκ.

«Στηρίζουν» το ΕΣΥ κόβοντας κονδύλια

Ναι, αλλά το 2020 ξοδεύτηκε 1 δις επιπλέον του προϋπολογισμού για το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει οι εξοπλισμοί, οι επενδύσεις, οι αγορές υλικών, οι προσλήψεις. Λογικό είναι ο προϋπολογισμός του 2021 να μην είναι τόσο υψηλός όσο αυτός του 2020, όπως διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας. Και προφανώς, αν χρειαστεί, θα εκταμιευτούν νέα ποσά – όπως έγινε το 2020 – πέραν των προϋπολογισθέντων.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα κόπτεται για το δημόσιο σύστημα υγείας, παρέδωσε το 2019 προϋπολογισμό χαμηλότερο από αυτούς των «Σαμαροβενιζέλων»!

Το 2014, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το 2013), ήταν 4,7 δις.

Το 2015, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το 2014), ήταν 4,4 δις.

Το 2016, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το «ηρωικό» 2015), ήταν 4,3 δις.

Το 2017, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το 2016), ήταν 4,3 δις.

Το 2018, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το 2017), ήταν 3,8 δις.

Το 2019, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε το 2018), ήταν 4 δις.

Το 2020, ο προϋπολογισμός για την υγεία (ψηφίστηκε επί Μητσοτάκη και επαράτου) κατέληξε σε 4,8 δις.

Και ο προϋπολογισμός του 2021 (θα ψηφιστεί εντός Δεκεμβρίου), είναι 4,1 δις, ενώ έχει προβλεφθεί ειδικό αποθεματικό 3 δις για την πανδημία.

Λιγότερα και από Σαμαροβενιζέλους και από Μητσοτάκη

Συμπέρασμα:

Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το 2019 προϋπολογισμό για την υγεία χαμηλότερο από τους δύο τελευταίους προϋπολογισμούς των «Σαμαροβενιζέλων».

Δεύτερον, μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ προϋπολογισμός είχε μπροστά το νούμερο 3.

Στη Βουλή, μόλις άκουσε τα στοιχεία, ο κ. Ξανθός δήλωσε: «Η άποψη ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε υψηλότερες δημόσιες δαπάνες υγείας είναι απόλυτο ψέμα». Και έκανε μια ακροβασία μιλώντας για ποσοστά επί του ΑΕΠ. Μήπως μπορεί, όμως, να μας πει πόσο ήταν το ΑΕΠ επί Σαμαροβενιζέλων και πού το κατάντησαν επί των ημερών τους;

Αλλά τα νούμερα δεν διαψεύδονται - άλλωστε οι ίδιοι τα είχαν γράψει στους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Τα ίδια και με τους προϋπολογισμούς της Παιδείας. 5 δις ευρώ και το 2014 και το 2015 (προϋπολογισμοί Σαμαροβενιζέλων) και το 2016 (προϋπολογισμός Τσίπρα – Καμμένου) έγραψε για πρώτη φορά 4 μπροστά (4,8 δις).

Μετά ξεπέρασε πάλι τα 5 δις και το 2019 παρέδωσαν στη Νέα Δημοκρατία προϋπολογισμό 5,5 δις που με τον παρόντα προϋπολογισμό πάει στα 5,6 δις.

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται τώρα «αν τελειώσουμε με τον κορωνοϊό, τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους»;

Και ξορκίζει το εμβόλιο – φωνάζοντας «Βάστα κορωνοϊέ»!

Αλλά, ο κορωνοϊός και οι σύγχρονοι μαυραγορίτες δεν θα βαστήξουν.

Όπως ο Ρόμελ…

 elzoni.gr