Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο – Βροχές και κρύο και την Πέμπτη

 Καιρός: Προβλήματα από την ξαφνική νεροποντή στην Ζάκυνθο - Βροχές και κρύο και την Πέμπτη 

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 14 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί κράτησε μόνο λίγη ώρα αλλά ήταν τόσο έντονη ώστε να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του νησιού, πολλά υπόγεια σπιτιών αλλά και επιχειρήσεων. 

Συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Π.Ε. Ζακύνθου βρίσκονται επί ποδός με μηχανήματα και με όλο το προσωπικό τους, καθώς πολλά φρεάτια αλλά και χαντάκια ήταν βουλόμενα από φερτά υλικά τα οποία κάλυπταν τις σχάρες, ενώ σε μερικά σημεία είχαν φυτρώσει χόρτα.

Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.