Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ο… ετοιμόρροπος “θεραπευτής” της Αμερικής

 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Ας είμαστε ειλικρινείς… Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να… προσεύχονται στην πανδημία του κορονοϊού, που άλλαξε τόσο βίαια τις προτεραιότητες των Αμερικανών πολιτών, και αναπροσάρμοσε άγαρμπα τις καμπάνιες των υποψηφίων για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Έτσι, ο Τζο Μπάιντεν φτάνει στο νήμα ως το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία, ως… ετοιμόρροπος “θεραπευτής”. Με την έμφαση να εστιάζει στην ανάγκη θεραπείας της

“σημαντικότερης χώρας στον κόσμο”, και του κοινωνικού διχασμού που βιώνει τα τελευταία χρόνια, και να προσπερνάει την άβολη εικόνα ενός… γηρασμένου ανθρώπου, που δύσκολα σε πείθει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας υπερδύναμης.

Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, η προφανής αδυναμία του Τζο Μπάιντεν να παρακολουθήσει τους φρενήρεις ρυθμούς της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, με τις πολλαπλές συγκεντρώσεις, ομιλίες και δημόσιες παρουσίες, θα αρκούσε για να διαγράψει τις ελπίδες του να… υφαρπάξει τα κλειδιά του Οβάλ Γραφείου.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη. Και σε εποχές… χαμηλών τόνων, ο υποψήφιος που τους εκφράζει περισσότερο πειστικά, δείχνει να κερδίζει, κρυμμένος… στο υπόγειό του, όπως τον κατηγορεί ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου.

ysterografa.gr