Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Επιδεινώθηκε η υγεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Επιδεινώθηκε η υγεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε από την Τετάρτη η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου με κοροναϊό.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, στη θεραπεία του Πατριάρχη συμμετέχουν και γιατροί που έφτασαν από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός της Σερβίας αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο  προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου στις 4 Νοεμβρίου όταν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Παρουσίαζε ήπια κλινική εικόνα ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (90 ετών). Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου άρχισε από χθες να επιδεινώνεται και πλέον, επίσημα, κρίνεται κρίσιμη.

Σήμερα το πρωί δημοσιεύματα ιδιωτικών ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Πατριάρχης απεβίωσε.

Την πληροφορία αυτή διέψευσε με νέο ανακοινωθέν η σερβική Εκκλησία χαρακτηρίζοντας ανήθικα τα σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηνάιος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

in.gr