Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Αστεροειδής μεγέθους διώροφου λεωφορείου πέρασε ξυστά από τη Γη την… Παρασκευή και 13

 Αστεροειδής μεγέθους διώροφου λεωφορείου πέρασε ξυστά από τη Γη την… Παρασκευή και 13 

Ανησυχία προκάλεσε η αποκάλυψη της Daily Mail πως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ένας αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη και έγινε αντιληπτός 15 ώρες μετά. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα ο αστεροειδής είχε το μέγεθος ενός βρετανικού δυόροφου λεωφορείου και βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο από τον πλανήτη μας που έχει καταγραφεί ποτέ και πιο συγκεκριμένα, μόλις 386 χιλιόμετρα από τη Γη.


Πρόκειται για μία απόσταση ίση δηλαδή με την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τη Ελασσόνα!

Ο αστεροειδής πήρε το όνομα «2020 VT4» ενώ η πορεία που διέγραψε καταγράφηκε 15 ώρες αφότου πλησίασε τον πλανήτη μας, από το σύστημα αστεροειδών στην Χαβάη.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής  πάντως δεν ανησύχησε τους επιστήμονες καθώς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 25 μέτρα πλάτος ώστε να καταφέρει να φτάσει στην επιφάνεια της Γης, με τον «2020 VT4» να έχει πλάτος 5 έως 10 μέτρα σύμφωνα με τις καταγραφές των επιστημόνων.


Όπως λένε πάντως οι επιστήμονες, για να έχει  ένας αστεροειδής  παγκόσμιας κλίμακας συνέπειες, θα πρέπει να είναι… πάνω από χιλιόμετρο.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αστεροειδής  που προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων 66.000.000 χρόνια πριν, είχε έκταση περίπου 12 χιλιόμετρα!

Daily Mail