Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός 3-0: Την κοίταξε στα μάτια έως το 81’ και μετά... κατέρρευσε

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός 3-0: Την κοίταξε στα μάτια έως το 81’ και μετά... κατέρρευσε 

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο την Μάντσεστερ Σίτι για να την ισοφαρίσει, δημιούργησε πέντε φάσεις για γκολ, αλλά στο τέλος μίλησε η υψηλή ποιότητα των «πολιτών» με τα φοβερό γκολ των Ζεσούς και Κανσέλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την 3η αγωνιστική του Champions League

Για 81 λεπτά άντεξε ο Ολυμπιακός στο «Etihad Stadium» και ηττήθηκε στο τέλος με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Αφού ξεπέρασε το… σοκ του πρώτου 20λεπτου, ένα διάστημα στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σίτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Τόρες (12’), στη συνέχεια άρχισε να κυκλοφορεί λίγο την μπάλα έως το τέλος του πρώτου μέρους που ήταν η… αφετηρία για την «αντεπίθεσή» του στο δεύτερο ημίχρονο. Μια «αντεπίθεση», όμως, που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο ματς έως το 81’, δημιουργώντας σοβαρούς «πονοκεφάλους» στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, μέχρι που ήρθε ένα φανταστικό γκολ του Ζεσούς για να γράψει το 2-0 (81’) και στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» να καταρρεύσουν, δεχόμενοι και τρίτο γκολ από τον Κανσέλο (90’).

Από τη στιγμή που ο Μπουχαλάκης φώναξε «παρών», τότε τα πράγματα για τον Πέδρο Μαρτίνς σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρτιση της ενδεκάδας, έγιναν ευκολότερα. Το γύρισε σε 4-3-3, με τον Σα στα δοκάρια, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, στα «φτερά» της επίθεσης τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά, ενώ ο Ελ Αραμπί πέρασε στην κορυφή. Η επιλογή του Σέρβου έναντι του Μασούρα είχε να κάνει με το ότι ήθελε να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην κόντρα.

Ο δε Γκουαρντιόλα δεν προχώρησε στο εκτεταμένο ροτέισον που πίστευαν οι Άγγλοι, αφού στην επίθεση πέρασε όλα τα «βαριά χαρτιά» του. Οι Μαχρέζ, Στέρλινγκ και Τόρες που ήταν οι πιο καλά προετοιμασμένοι (σε σχέση με τον Ζεσούς) ήταν στην ενδεκάδα και στα χαφ δέσποζε η παρουσία του Ντε Μπρόινε. Μόνο στην άμυνα προχώρησε σε αλλαγές, με τους Άκε και Στόουνς να περνούν στις θέσεις των Λαπόρτ και Ντίας, όπως και ο Ζιντσένκο που έπαιξε αριστερά αντί του Κανσέλο.

Η φετινή Σίτι έχει ένα χαρακτηριστικό… Μπαίνει σε όλα τα ματς και στο πρώτο 25λεπτο καταφέρνει να σκοράρει. Αυτό φυσικά ο Μαρτίνς το ήξερε και η εντολή που είχε δώσει ήταν να κλείσουν οι παίκτες του όσο το δυνατόν περισσότερο τους διαδρόμους προς την περιοχή του Σα. Όταν όμως έχει απέναντί του παίκτες της κλάσης του Ντε Μπρόινε, του Γκουντογκάν, του Μαχρέζ και του Στέρλινγκ, είναι δύσκολο να τους «αναχαιτίσεις». Όταν μπαίνει και φοβισμένα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Η Σίτι έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτο, βρήκε το γκολ με τον Τόρες στο 12’ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν την μπάλα. Υπήρχαν στιγμές που η Σίτι έδειχνε να παίζει… μόνη της στο «Etihad Stadium». Μετά το 20’ άρχισε να… ξεμυτάει ο Ολυμπιακός από την περιοχή του, να κρατάει λίγο την μπάλα χάρη στον Καμαρά, τον Εμβιλά και τον Βαλμπουενά, αλλά και πάλι η Σίτι ήταν εκείνη που ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά σε δύο περιπτώσεις πήγε να βρει τον Ελ Αραμπί και τον Ραντζέλοβιτς με κάθετες μπαλιές, αλλά οι αμυντικοί των «πολιτών» απομάκρυναν εύκολα. Από τον Ολυμπιακό έλειπε η τόλμη και όταν άρχισε κάπως να κρατάει λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, τότε έλειπε η τελική πάσα. Το ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ της Σίτι, με τον Ολυμπιακό να μην έχει γράψει ούτε μία τελική προς την εστία του Έντερσον.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ένας άλλος Ολυμπιακός και σίγουρα η είσοδος των Πέπε και Μπρούμα με το «καλημέρα» βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να αρχίσουν οι Πειραιώτες να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο 1-1 σε πέντε περιπτώσεις, με τους Βαλμπουενά (54’), Ελ Αραμπί (δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Καμαρά στο 58’ και το σουτ στο 61’), Χολέμπας (73’) και Μπρούμα (79’). Ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα αρκετές φορές ο Γκουαρντιόλα να μπήξε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του που έφτασαν στο σημείο από αντεπιθέσεις να προσπαθούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο στον Σα, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε, φώναξε «παρών».

Εκεί λοιπόν που ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να αγχώνει την Σίτι, ήρθε ένα απίστευτο γκολ του Ζεσούς στο 81’ για να βάλει τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού να πάρει αποτέλεσμα στην Σίτι. Ήταν απολύτως φυσιολογικό μετά το δεύτερο γκολ των Άγγλων να πέσει η ψυχολογία των Πειραιωτών και να δεχτεί και τρίτο γκολ στο 90’ από τον Κανσέλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου έμεινε ικανοποιημένος και ειδικά στο διάστημα 46’-81’.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (82’ Κανσέλο), Ακέ, Στόουνς, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φόντεν (69’ Ρόντρι), Ντε Μπρόινε (86’ Νμετσά), Μαχρέζ (69’ Ζεσούς), Στέρλινγκ (82’ Σίλβα), Τόρες.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (46’ Πέπε), Εμβιλά, Καμαρά (73’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (46’ Μπρούμα), Βαλμπουενά (85’ Σουντανί), Ελ Αραμπί (76’ Χασάν).