Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» το… λουκέτο στην εστίαση – Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/10/30/%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-213.jpg

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει το μήνυμα του στον ελληνικό λαό για τον κορωνοϊό που αναβλήθηκε την Παρασκευή εξαιτίας του σεισμού στη Σάμο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τα έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν έχει «κλειδώσει» το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Επίσης για τις συγκεκριμένες περιοχές θα ανασταλεί η λειτουργία γυμναστηρίων, αιθουσών ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα αλλά και οι αθλητικές εκδηλώσεις.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις πράσινες. Επίσης θα επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας και αυτό της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού τα οποία θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.